Storebror trakk det lengste strået i målrikt lokaloppgjør i nord

Les Thomas Berntsens oppsummering av den 4. serierunden i Adeccoligaen.

Det er artig at det blir kalt lokaloppgjør mellom Glimt og TUIL da det er 550 kilometer mellom lagenes hjembyer. Intensiteten og innsatsen er et lokalderby verdig, noe som fire gule kort til bortelaget tyder på. I tillegg ble det mange mål og flere store sjanser, så vi kan konkluderer med at det var en fartsfylt og underholdende kamp.

Glimt gikk på et surt tap borte mot Hødd sist, og var ivrige å skaffe balanse i poengregnskapet med en seier her. TUIL på sin side tok årets første seier sist kamp, og kom med enda mer selvtillit enn det tromsøværinger vanligvis gjør til dette oppgjøret. Glimt dro det lengste strået med en scoring på overtid av Knarvik, etter at det hadde vært dramatiske minutter i tilleggstiden.

Med fullt mannskap som TUIL hadde i denne kampen her ligger det ikke i deres blod å legge seg bakpå for antatt sterkere mannskap. Så skjedde heller ikke i denne kampen. TUIL startet kampen med å yppe seg litt i åpningsminuttene, men det var Glimt som skulle få den første scoringen. Backen Jacobsen, som var usikker til kampen på grunn av en skade, kom seg fint fri på høyresiden og la et godt innlegg til storscorer Braaten. På volley setter han den knallhardt i nettaket og 1-0. TUIL lar seg ikke stoppe av det, og kjører på i angrep. Både i det 26. og 29. minutt kommer Lysvoll til store muligheter, men Londak i Glimtmålet og tverrliggeren står i veien for utligning. Og da går det som det ofte går, nemlig at motstanderen setter sine muligheter. Fra en TUIL-corner kontrer Glimt. Johansen får ballen feilvendt på 25 meter, ser keeper står langt ute og curler den inn i hjørnet. 2-0 og en flott scoring av Johansen. Da alle tror man skal gå til pause med 2-0 ledelse til Glimt, kjører bortelaget en flott kontring som blir ekspedert i mål av Rinde med hodet.

2. omgangen er ikke like begivenhetsrik, og det går helt til det 80. minutt før det oppstår en farlighet. TUIL har corner ved Vangen, og Strøm stanger ballen i mål. 2-2 og bortelaget har snudd kampen på Aspmyra. På overtid blir det dramatikk. I det 92. minutt får Knarvik en pasning fra Berglann som har kommet inn og skyter ballen i hendene på en TUIL-forsvarer. Glimtspillerne roper på straffe og «hele» stadion ser at det bør være 11 meter, men dommeren vinker spillet videre! På ren skjær vilje dribler den samme Knarvik av flere av bortelagets spillere og hamrer ballen i nærmeste kryss. Glimt og Knarvik har sikret seieren på overtid, 3-2.

Uttalelsene fra Glimt-leiren i etterkant går på at det er viktig å vinne selv på dårlige dager og når det kladder litt. Skal man henge med helt der oppe, må man ha litt overtidsmagi en gang eller tre i løpet av sesongen. TUIL viste i kampen at når de stiller toppet mannskap så er de ingen kasteball, uansett hvem som står på andre siden av banen. Glimt skal ut i en vrien bortekamp mot overraskelseslaget Ull-Kisa i neste runde. Det er i disse oppgjørene nøkkelen til opprykksplassene ligger. TUIL tar imot Mjøndalen på eget kunstgress, i et oppgjør som er så vidåpent som det går an å få blitt!

KAMPFAKTA: Bodø/Glimt – TUIL 3-2

MÅL: 1-0 Braaten(7), 2-0 Johansen(37), 2-1 Rinde(45), 2-2 Strøm(79), 3-2 Knarvik(90)

GULE KORT:

HJEMMELAG: N’Diaye

BORTELAG: Johansen, Johnsen, Waage, Rinde

LAGOPPSTILLING HJEMMELAG:

Londak – Jacobsen, Wemberg, Braaten, Imingen – Berg, Knarvik N’Diaye – Sane, Braaten, Johansen

INNBYTTER HJEMMELAG: Berglann for Johansen((84), Kahlili for Sane(89), Robertsen for N’Diaye(89)

LAGOPPSTILLING BORTELAG:

Sørensen – Yndestad, Talberg, Bertheussen, Rinde – Johnsen, Johansen – Strøm, Kjæve, Lysvoll – Waage

INNBYTTER BORTELAG: Hansen for Johansen(70), Vangen for Kjæve(74), Johnsgård for Waage(77)