Resultatmessig overkjørsel i Finnmarkshallen - Alta med årets første seier

Les Thomas Berntsens oppsummering av den 4. serierunden i Adeccoligaen.

Alta har slitt hittil i sesongen og var på jakt etter å få sin første seier for året. Hødd på sin side var veldig svake de to første kampene, men tok en heldig men sterk seier i forrige runde mot Glimt. Det var derfor spennende å se om Hødd hadde kommet seg inn på vinnersporet de var på i store deler av fjorårssesongen. Og svaret fikk vi raskt. Et entusiastisk og godt hjemmelag feide over Hødd de første 25 minuttene og ledet allerede 4-0. Kampen endte i en velfortjent 5-0 seier til Alta og årets første seier var i boks. Sjansestatistikken, sett fra Hødd sin side, var 7-3 til hjemmelaget. Dette understreker at det var en fortjent seier, men også at Alta var ekstremt effektive.

Mye skjedde som sagt i starten av kampen. Allerede etter 4 minutter har bortelaget kampens første sjanse, men Lala skyter over. I det 5. minutt sitter 1-0 ved Reginiussen. I det 8. legger Nicolaisen på til 2-0, og hjemmelaget har fått en kanonstart. Etter dette tar bortelaget litt over og har blant annet et godt skudd ved Helland som tvinger Jarosinski ut i full strekk. Men i det vi runder 20 minutter sitter 3-0 til ved Thomassen og 2 minutter etterpå scorer Dujilo 4-0 etter corner. Fire målsjanser og fire mål! Like etter er det bortelaget som er nære ved scoring da Helland skyter i tverrliggeren fra drøye 20 meter.

Pausepraten for det laget som ligger under såpass klart etter 45 minutter går ofte på nullstilling, vinne 2. omgangen og at et tidlig mål vil sette nerver i motstanderlaget. Derfor er det nok et slag i trynet på Hødd da Alta allerede i det 47. minutt setter inn 5-0, Nicolaisen sitt andre for dagen. Resten av kampen blir en transportetappe for hjemmelaget, og selv om det blir noen muligheter for begge lag er kampen allerede ferdigspilt.

Alta fikk altså årets første seier. Noe som er viktig i seg selv, men også med tanke på at de skal bort å møte Bryne i deres første kamp på gress i årets serie. Hødd trener Nilsen syntes synd på sine egne spillere og mente de ble meget hardt straffet av et effektivt Alta. Han mente de var på høyde med sin motstander i mange faser av kampen, men at de tapte fortjent selv om det ikke var noen 5-0 kamp. Mulighet for å revansjere seg får de neste runde da de tar imot nyopprykkede Bærum på Høddvoll. Det er en kamp Hødd bør/må ta poeng i!

KAMPFAKTA: Alta IF – Hødd IL 5-0

MÅL: 1-0 Reginiussen(5), 2-0 Nikolaisen(8), 3-0 Thomassen(29), 4-0 Dujilo(22), 5-0 Nikolaisen(47)

GULE KORT:

HJEMMELAG: Hansen Josefsen, Nilsson

BORTELAG: Heltne Nilsen, Nonso Lala

LAGOPPSTILLING HJEMMELAG:

Jarosinski – Nilsson, Dujilo, Törnqvist, Rolandsen – Reginussen, Nome, Nilsson – Nordbye, Nicolaisen, Thomassen

INNBYTTER HJEMMELAG: Josefsen for Overvik(46)

LAGOPPSTILLING BORTELAG:

Nyland – Latifu, Klock, Moltu, Brandal – Heltne Nilsen, Aursnes, Sandal – Helland, Lala, Heltne

INNBYTTER BORTELAG: Torset for Aursnes(59), Mork for Heltne(76)