Poengdeling i en sjansefattig affære på Strømmen stadion

Les Thomas Berntsens oppsummering av den 4. serierunden i Adeccoligaen.

La det være sagt med en gang, dette var ikke en kamp som går inn i historien som den mest sjanserike eller velspilte. Hjemmelaget hadde to strake seire på rad og gikk på banen med god selvtillit. Bortelaget hadde ikke vunnet på sine to siste kamper, riktignok mot sterk motstand som Start og Sarpsborg 08. Vi forventet et hjemmelag som ville angripe et skadeskutt Sandefjord, men så skjedde ikke. Det ble en sjansefattig kamp fra begge lag, hvor vi talte 2-2 i målsjanser inklusiv målene.

Kampen startet rolig og med en del spill på midtbanen. Begge lagene la seg lavt da de ikke hadde ballen, og det skjedde ikke mye foran målene. I det 6. minutt får Strømmen en corner. De kjører et innøvd trekk, som mislykkes helt. Laget glemmer kontradekningen, og Sandefjord får satt en god kontring to mot to. Unge Torp blir spilt fri på høyrekanten, og da hjemmelagets keeper er på halvdistanse skyter han frekt og freidig fra 35 meter i det åpne målet. En flott scoring av Torp, men vi føler keeper Kerr burde ha løst situasjonen annerledes. Fint lite skjer før i det 46. minutt da bortelaget kommer til en fin mulighet. Dimitriadis spiller fri Aas ut 45 grader og der skal en storscorer av Aas sitt kaliber sette ballen i nettet. Upresset fra 10 meter triller ballen inn til keeper, og lagene går til pause med 1-0 ledelse til bortelaget.

2.omgangen starter i samme modus som den første. Rolig spill og lite sjanser til noen av lagene. Ikke før i det 63. minutt blir det farlig. Dimitriadis lager et noe unødvendig frispark ca. 25 meter fra eget mål. Van Den Burgt lader «kanonen», og baller går i stanga og inn. Som Van Den Burgt sa selv etter kampen, så var det bra at banen var vannet så ballen kom frem til målet. Dette var et skudd Austbø i målet skal ta, selv om ballen kanskje gikk igjennom muren. Ikke noe mer skjer før i det 87. minutt da hjemmelaget får en gedigen mulighet til å avgjøre kampen. En Strømmenspiller drar seg fint fri på høyrekanten og legger ut i feltet langs bakken. Der kommer Sistek og skal bare trille den i hjørnet, men ballen sklir utenfor den borterste stolpen.

Trenerne hadde forskjellig mening om sitt eget lag etter kampen. Strømmens trener Johnsen mente at dette kanskje var den beste kampen laget hadde spilt og at de slapp til Sandefjord minimalt. Ja vi er enige i at de slapp Sandefjord til få sjanser, men for å vinne fotballkamper må man ofte skape mer enn to fattige målsjanser på hjemmebane! Sandstø var meget misfornøyd med at laget hans falt i kvalitet etter pausen, og at hvis de fortsetter å gjøre det kommer de ikke til å henge med i toppen.

Strømmen skal nå til Kristiansand og møte Start. Det blir en fin utfordring hvor laget har alt å vinne. Og da Johnsen, da kan du være fornøyd med en sjansestatistikk på 2-2. Sandstø og Sandefjord skal ta imot et revansjesugent KIL, og må snarest ta en tre-poenger igjen etter tre kamper uten full uttelling.

KAMPFAKTA: Strømmen IF – Sandefjord Fotball 1-1

MÅL: 0-1 Torp(6), 1-1 Van Den Burgt(63)

GULE KORT:

HJEMMELAG: Figved

BORTELAG: Amankwah, Magnusson

LAGOPPSTILLING HJEMMELAG:

Kerr – Amundsen, Yabre, Bjørnevik, Figved – Tokstad, Rasch, Strømnes, Van Den Burgt – N’Kee, Sistek

INNBYTTER HJEMMELAG: Olsen for Bjørnevik(46), Møller for N’Kee(46)

LAGOPPSTILLING BORTELAG:

Austbø – Bindia, Amankwah, Magnusson, Brix – Torp, Dimitriadis, Jaiteh, Lamøy – Hansen, Aas

INNBYTTER BORTELAG: Gustavsen for Jaiteh(68)