Ham-Kam overlegne i hedmarksderbyet mot KIL

Les Thomas Berntsens oppsummering av den 4. serierunden i Adeccoligaen.

Etter at KIL har hatt en kanonåpning på sesongen med tre strake seire og Ham-Kam ditto svak åpning med tre strake tap, var det knyttet uvanlig stor spenning til dette lokaloppgjøret. Skulle KIL stå ubeseiret etter fire kamper mens Kamma ligge nederst uten poeng i det hele tatt? Så ble ikke utfallet. Ham-Kam fremsto som aggressive, godt strukturerte, gode i overgangsspillet og i tillegg hadde de fått storscorer Gundersen på beina. 3-0 ble seieren i en kamp vi talte 5-1 i klare målsjanser til bortelaget.

Vi antydet på forhånd at Kamma ville legge om til en 4-5-1 formasjon, og det hadde de også gjort. Laget lå veldig lavt, rundt 35 meter fra eget mål med de to bakerste leddene, men klarte allikevel å bevare aggressiviteten i laget. De tok ut bevegelsene til KIL, og dette sammen med dårlig balltempo hos hjemmelaget gjorde jobben enkelt for Kamma. Ikke en eneste reell målsjanse til hjemmelaget får det var spilt drøye 70 minutter!

De første minuttene var det en del dueller og kriging, men allerede etter 8 minutter skulle bortelaget få en gedigen mulighet. Eller rettere sagt tre gedigne muligheter til å gå opp i ledelsen. Et godt slått frispark av Lehne Olsen havner på hodet til Asani. En så god hodespiller fikk stå helt umarkert å heade på Deinoff i KIL-buret. Deinoff reddet første og andre forsøket, mens det tredje ble skutt himmelhøyt over av Asani. I det 19. minutt sprekker nullen. Kamma kontrer, Nedrebø spiller fri Gundersen og resten orden Gundersen selv. En flott skuddfinte, ballen over på venstrebenet og knallhardt skudd i nærmeste hjørnet. 1-0 Kamma! Resten av omgangen blir en rolig affære hvor Ham-Kam ligger kompakt og godt foran eget straffefelt, mens KIL har dårlig balltempo og ikke kommer til noen muligheter. Like før pause får bortelagets Hagen en smell i ribbeina, og må gå ut i pausen.

2. omgangen er bare to minutter gammel da Tuelo Johanessen feller tidligere lagkamerat og kamerat Berg Hansen hos Kamma. Frisparket legger nok en gang Lehne Olsen perfekt inn i feltet hvor Gundersen denne gang har dratt seg fri fra oppasser Førsund. En perfekt heading i hjørnet hvor ballen kom fra. 2-0 til Kamma! Det er fortsatt samme kampbilde etter scoringen. KIL har ballen mye, men skaper ikke noe. En del tøffe dueller, da først og fremst ved Ham-Kams Bjerke, som kanskje er heldig som ikke fikk se det røde kortet. I det 72. minutt kommer den første, og eneste reelle prøven debutant i Kamma-buret Hogan får til å teste seg på. Andreas Moen fyrer av et skudd som treffer en borteforsvarer og skifter retning. Hogan fister ballen over til corner. Foruten denne inngripenen sto Hogan frem som en myndig og rolig keeper, som virket som han hadde god kommunikasjon med sitt forsvar.

Trener Nordlie forsøker å legge om til 3-4-3 formasjon for å få mer trykk fremover i banen, men det får ingen positiv effekt for hjemmelaget. I stedet er det Kamma som setter spikeren i kista med en godt utført kontring hvor Lehne Olsen spiller frem Dahle som har gått på et sugende løp. 3-0 til Kamma! Lehne Olsen sto dermed bak alle målene til bortelaget med tre assister.

Ham Kam har dermed både kommet seg ut av uføret de var i, slått erkerival KIL og har ny glød i gruppa. Neste uke venter et oppgjør med tabellnabo Notodden FK. KIL derimot må slikke sårene etter denne ydmykelsen og prøve å reise kjerringa borte mot Sandefjord Fotball. En oppgave som ikke bør være umulig, men da må det mer tempo i pasningsspillet og bedre markering på defensive dødballer til.

KAMPFAKTA: KIL Toppfotball – Ham-Kam 0-3

MÅL: 0-1 Gundersen(19), 0-2 Gundersen(47), 0-3 Dahle(90)

GULE KORT:

HJEMMELAG: Tuelo Johanessen, Shindika

BORTELAG: Bjerke

LAGOPPSTILLING HJEMMELAG:

Deinoff – Hæstad, Førsund, Ryen, Fazlagic – Aas, Shindika, Tiller-Larsen – Myklebust, Solum, Moen

INNBYTTER HJEMMELAG: Solum for Myklebust(71), Ryen for Tiller-Larsen(79)

LAGOPPSTILLING BORTELAG:

Hogan – Jevne Hagen, Asani, Aalmen, Bjerke – Nedrebø, Berg-Hansen,Hagen, Dahle, Lehne Olsen - Gundersen

INNBYTTER BORTELAG: Jensen for Hagen(46), Sildnes for Gundersen(69), Sjølstad for Nedrebø(90)