GODVÆR: Sol og varme ventes de neste dagene i Sør Norge. Også i fjor ved disse tidene blomstret vårblomstene i hovedstaden. (Foto: Heiko Junge/NTB scanpix)
GODVÆR: Sol og varme ventes de neste dagene i Sør Norge. Også i fjor ved disse tidene blomstret vårblomstene i hovedstaden. (Foto: Heiko Junge/NTB scanpix)

Nyt sommervarmen – snart blir det kaldt

Kan bli 22 grader på Sørlandet. Men Nord-Norge får snø og storm.

Plutselig var sommeren kommet til Sør-Norge denne helgen, og varmere skal det bli. I alle fall i noen dager.

Varmest helt i sør

Mens Moi i Rogaland klokken 14 kunne rapportere om 15 varmegrader søndag og Kjevik ved Kristiansand 12,7 grader, blir det å regne som kjølig sammenlignet med det som er i vente utover uken.

– 22 grader i Kristiansand, sier meteorolog Roar Ingen Hansen ved StromGeo etter å ha studert prognosene for de kommende dagene. Han tror sørlandshovedstaden vil trone på toppen av denne ukens temperaturmålinger. For godværet kommer til å vare i flere dager i Sør-Norge.

Sjekk været der du er!

Skyer over

Riktignok er det bokstavelig talt noen skyer på himmelen.

– Det er et skysystem over Danmark som er på veg nordover. Det vil skye til fra i kveld, for eksempel i Oslo, sier Hansen som varsler at også Vestlandet kan regne med at skyer dukker opp i løpet av søndagen.

Men begge steder blir det raskt bedre.

– Det vil sprekke opp i morgen ettermiddag. Da vil det gradvis bli varmere, sier meteorologen til tv2.no.

Værradaren viser deg hvor det regner akkurat nå

Varsler snø

Godværet vil holde seg i Sør-Norge fram til og med onsdag, enkelte steder også inn i torsdagen. Deretter er det fram med litt mer og tykkere klær.

– Det ser ut som vi går inn i en litt kaldere værtype fra torsdag, som vil vare inn i neste helg. Det vil være fare for byger i helgen, og temperaturer under ti grader i Sør-Norge, sier Hansen.

Litt lenger nord i landet, kan man imidlertid se langt etter sommerlige tendenser den kommende uken, hvis meteorologenes varsler slår til.

Les også: Denne isbreen har krympet 300 meter på elleve år

– Det blir sørvestlig kuling i morgen med slutt og snøbyger i Troms, Finnmark og nordlige deler av Nordland. Det vil blåse kraftig, sannsynligvis med storm styrke mandag kveld, sier Hansen.

Og etter at det første lavtrykket har passert, venter mer mindre godt vær i nord.

– Det er nye lavtrykk på veg. Det vil bli en skifting mellom vår og vinter, sier Hansen som advarer om vanskelige kjøreforhold mandag kveld og første del av tirsdag.

Les også: Nord-Norge er værvinner denne uken

Varmt i Europa

Skulle du imidlertid lengte etter en solid dose varmegrader, trenger du ikke reise til Middelhavet eller enda lenger. Lørdag noterte for eksempel den polske hovedstaden Warszawa 29 varmegrader, mens Praha klokket inn 27,5. Varselet fra Storm viser også at varmen holder seg noen dager til, med et varsel om hele 32 grader i Warszawa i morgen, mandag.

– Det er mye varmere enn vanlig. Det er fortsatt bare april, og er ikke noe som skjer hvert år, sier Hansen.