Frank Lampard (Foto: NIGEL RODDIS/Reuters)
Frank Lampard (Foto: NIGEL RODDIS/Reuters)
KLUBBEHELT: Frank Lampard har gledet Chelsea fansen med utallige mål i sin lange karriere. Nå vil 33 åringen gjøre som Paul Scholes og Ryan Giggs. (Foto: EDDIE KEOGH/Reuters)
KLUBBEHELT: Frank Lampard har gledet Chelsea fansen med utallige mål i sin lange karriere. Nå vil 33 åringen gjøre som Paul Scholes og Ryan Giggs. (Foto: EDDIE KEOGH/Reuters)

Lampard vil gjøre som Giggs og Scholes

Petter Myhre mener at Frank Lampard var bedre før og at midtbanestrategen må innfinne seg med en ny rolle om han skal bli værende i Chelsea.

Frank Lampard (33) har uten tvil vært en av de viktigste bærebjelkene i den moderne tids Chelsea. Fra sin posisjon på midtbanen har engelskmannen vært en garantist for over 20 mål flere år på rad i alle turneringer, og tidligere denne sesongen ble han tidenes første midtbanespiller til å score 150 mål i Premier League.

Ble avskrevet
Det har imidlertid vært en berg og dalbane-preget sesong for 33-åringen. Da Andre Villas-Boas kom til klubben ble det varslet om store utskiftninger og den eldre garde skulle fases ut. Det ble lite spilletid under portugiseren og ved flere tilfeller ble det varslet om misnøye i spillergruppen.

Men nå har situasjonen endret seg og Lampard er blant flere av spillerne som har fått en ny vår under den midlertidige manageren Roberto di Matteo. Nok en gang er den målfarlige midtbanespilleren en viktig brikke i Chelseas maskineri som på imponerende vis har tatt seg til finalen i både Mesterligaen og FA-cupen. «The Blues» er også i høyeste grad med i kampen om en plassering i topp fire i Premier League.

Les også: Tysk landslagsspiller klar for Chelsea

Mange hadde avskrevet Lampard midtveis i denne sesongen, men med ett år igjen av kontrakten håper Lampard at Chelsea har behov for ham også i de kommende sesongene.

– Jeg elsker Chelsea og ideelt sett blir jeg her lengre enn bare en sesong til, sier Lampard til SkySports.

– Jeg ser på folk som Paul Scholes og Ryan Giggs i Manchester United, og ser hva det fortsatt holder på med. Jeg ville elsket å gjøre det samme for Chelsea.

Frank Lampard i kamp mot Paul Scholes under Community Shield-kampen i 2009. (Foto: GLYN KIRK/AFP)
Frank Lampard i kamp mot Paul Scholes under Community Shield-kampen i 2009. (Foto: GLYN KIRK/AFP)

– Har vært en av Chelsea viktigste
TV 2s Premier League ekspert Petter Myhre er ikke i tvil om at Lampard har vært en av Chelseas viktigste spillere i æraen under Roman Abramovitsj (kjøpte klubben i 2003).

– Han har tilført laget rutine og han har vært med i gamet i mange år. Han vet hva som kreves, både når det kommer til PL og CL. Chelsea har fått en ekstra dimensjon gjennom Lampard. Han har vært en god målscorer - det er styrken hans. Chelsea har hatt et bra lag, og dermed har han kunnet fokusere på det han er god på, sier Myhre til tv2.no.

– Skal en være med å vinne titler, må en ha en goalgetter på topp og en midtbanespiller som scorer mål. Sånn sett har Lampard vært en av de viktigste spillerne for Chelsea i klubbens glansperiode.

Les også: Stavrums Chelsea-satire vekker harme
Les også: Mesterliga-kappløpet: - Chelseas avansement til finalen var bedritent for Newcastle

Men også Lampard begynner å dra på årene, i likehet med flere i Chelsea-stallen. Myhre tror derfor at 33-åringen må innfinne seg med en annen rolle om han skal bli værende i klubben.

– I framtiden kan være en trygghet for de unge spillerne, litt som Scholes og Giggs i United. Han er en meget god spiller, men jeg er under oppfatning av at han var viktigere og bedre for et par sesonger siden. Det kreves enda mer av han nå om han skal spille så ofte som han har gjort.

– Vil være mer enn glad for å fortsette
Lampard innrømmer at han vurderte å forlate balløya for å prøve lykken for noen år siden, men han bestemte seg likevel for å bli værende i klubben.

– En kan se hva som er mulig å oppnå med spillere som John Terry og Steven Gerrard som har vært énklubbspillere. Jeg og klubben har planer om å sitte oss ned til sommeren, og så lenge de vil ha meg er jeg mer enn glad for å fortsette, sier Lampard, som tidligere har vært linket til klubber i Spania, USA og Kina.

Les også: De norske supporterlederne tror på Mesterliga for egen klubb

For det er langt fra utenkelig at Lampard signerer ny kontrakt med Chelsea og blir i klubben ut karrieren, men Myhre er klar på at 33-åringens rolle vil bli en annen.

– Jeg tro det kan være lurt å forlenge med Lampard, men med de premissene jeg har nevnt. Han må innfinne seg med at hans rolle i Chelsea vil bli annerledes enn i de foregående årene. Han vil ikke tåle samme kampbelastningen, men Chelsea har absolutt brukt for ham både på og utenfor banen som en premissleverandør.

Lampards scoringsstatistikk i Premier League (for Chelsea):
2001/2002: 5 mål (7 mål i alle turneringer)
2002/2003: 6 mål (8 mål i alle turneringer)
2003/2004: 10 mål (15 mål i alle turneringer)
2004/2005: 13 mål (19 mål i alle turneringer)
2005/2006: 16 mål (20 mål i alle turneringer)
2006/2007: 11 mål (21 mål i alle turneringer)
2007/2008: 10 mål (20 mål i alle turneringer)
2008/2009: 12 mål (20 mål i alle turneringer)
2009/2010: 22 mål (27 mål i alle turneringer)
2010/2011: 10 mål (13 mål i alle turneringer)
2011/2012: 10 mål (16 mål i alle turneringer)