MikkelHansen
MikkelHansen

Nok en Mesterliga-exit for Barcelona

Mikkel Hansen og AG København ble for sterke for Barcelona.

AG København vant 29-23 i det første kvartfinaleoppgjøret i Mesterligaen mot Barcelona. I kveld skulle danskene forsvare ledelsen i den spanske heksegryten. Danskene gikk respektløst til verks foran elleville spanske hjemmefans. Anført av en meget god Olafur Stefansson holdt AGK følge med det spanske storlaget før pause.

Etter hvilen skrudde Siarhei Rutenka og de andre Barcelona-stjernene opp tempoet flere knepp. Fem minutter før slutt sendte Rutenka hjemmelaget opp i ledelsen 33-29. Håpet om avansement til semifinale levde i beste velgående, men Kasi-Jespers disipler holdt hodet kaldt i forrykende sluttminutter.

Islendingene viste seg frem
Først reduserte den islandske kantstjernen Gudjon Valur Sigurdsson til 30-33. Rutenka svarte med sitt sjuende mål for kvelden. Da viste Stefansson hvorfor han regnes som en av verdens beste håndballspillere. Islendingen gled gjennom hjemmelagets forsvar etter en herlig frekk backhand-finte.

Med tre og et halvt minutt igjen ledet Barcelona med tre mål. Spanjolene måtte vinne med sju mål for å slå ut AG København. Det skulle vise seg at det ble for knapt med tid for hjemmelaget.

For hver gang Barcelona scoret mål svarte rødtrøyene fra Danmark. Til slutt måtte hjemmelaget nøye seg med 36-33-seier. Dermed er AG København klar for Final Four for første gang i klubbens historie.

– Drar for å vinne
- Vi har nok en gang vist at vi har et fantastisk lag. Det kommer til å bli en stor opplevelse å spille final4. Jeg tror vi har gode muligheter i Köln. Vi drar ikke dit for å bli nummer 3 eller 4, men for å vinne hele CL, sa AGKs målvakt Kasper Hvidt etter kampen.

Toppscorer i kampen ble Barcelonas Siarhei Rutenka med ni mål, mens Gudjon Valur Sigurdsson var mestscorende for AGK med åtte. 38 år gamle Olafur Stefansson, som var usikker før oppgjøret pga en muskelskade, spilte en fantastisk kamp for AGK, scoret sju mål og sto for en rekke målgivende pasninger.

Barca
Barca

To lag klare for semifinale
BM Atletico Madrid er i likhet med AG København klare for semifinale. Det spanske laget slo slovenske RK Cimos Koper 31-24 i kveld, og er dermed videre til final4 med 54-50 sammenlagt. Søndag er det klart for nok en avgjørende Mesterliga-kvartfinale, Füchse Berlin - Ademar León, kl. 15.55 på TV 2 Sport 3. Ademar León vant det første oppgjøret 34-23.

Vinneren av oppgjøret Kiel-Croatia Osiguranje Zagreb kaprer den siste semifinaleplassen. Kiel holdt Zagreb til 31-31 i det første oppgjøret i Kroatia.