DØDBALLAGET STOKE: Vertene brukte elleve minutter på dødballer i lørdagens kamp mot Arsenal. Arsène Wenger innrømmer at han til tider var frustrert.
DØDBALLAGET STOKE: Vertene brukte elleve minutter på dødballer i lørdagens kamp mot Arsenal. Arsène Wenger innrømmer at han til tider var frustrert.

TV 2 tok tiden: Stoke brukte elleve minutter på dødballer mot Arsenal

- Jeg er ikke overrasket, sier Arsène Wenger til tv2.no.

Stoke (TV 2 Sporten): Arsenal har tidligere hatt store problemer med å håndtere Britannia Stadium, men londonerne klarte å kjempe seg til ett poeng på den forblåste arenaen.

Les også: Van Persie scoret, men Arsenal klarte bare uavgjort

Stoke har blitt kjent for å ha dødballer – spesielt innkast – som sitt fremste angrepsvåpen, og tv2.no brukte stoppeklokke til å finne ut av hvor lang tid pottemakerne brukte på faste situasjoner mot The Gunners.

– Jeg var frustrert
I løpet av 90 minutter brukte Stoke over elleve minutter på cornere, frispark og innkast.

– Det er jeg vant med, sier Arsene Wenger når tv2.no forteller ham tallene.

Selv om franskmannen var rolig og behersket i presserommet i etterkant, er det ingen tvil om at tidsbruken gikk ham på nervene under oppgjøret.

– Jeg var frustrert til tider, men det er jeg i hver kamp. Jeg lever meg inn i kampene, og jeg var i perioder frustrert. Men jeg er ikke overrasket, sier Wenger om Stokes dødballer.

Les også: Her er tidenes Premier League-lag
Les også: Forrykende målfest da Wolves besøkte Wales

Wenger kjeftet ofte på fjerdedommer Andre Marriner, og Arsenal-bossen mente at kamplederen tillot vertene å bruke i overkant lang tid.

Pep på Ramsey
Men det var mer som irriterte 62-åringen på Britannia. I 2010 brakk Aaron Ramsey foten i Stoke etter å ha blitt taklet av Ryan Shawcross.

The Potters-fansen valgte å pipe hver gang waliseren var i nærheten av ballen.

– Du kan ikke være spesielt stolt over å pipe på Aaron Ramsey, for jeg klarer ikke å se hva han har gjort galt. Fansen står bak deres spillere, men det bør ikke gå så langt at de buer på Ramsey.

– Jeg var mer opptatt av at de (Arsenal-fansen red.anm) pep på Shawcross, så jeg rakk ikke tenke på Ramsey, ler Tony Pulis.

FIKK GJENNOMGÅ: Aaron Ramsey fikk høre det av Stoke-fansen på Britannia Stadium lørdag. (Foto: Jon Super/Ap)
FIKK GJENNOMGÅ: Aaron Ramsey fikk høre det av Stoke-fansen på Britannia Stadium lørdag. (Foto: Jon Super/Ap)

Les også: Tysk landslagsspiller klar for Chelsea

Hånet Wenger
Heller ikke Wenger selv slapp unna å bli harselert med. I store deler av kampen sang hjemmesupporterne stygge sanger med klar adresse til ham.

– De har et forhold til meg, men jeg har ikke et forhold til dem, smiler Wenger.

– Jeg har nok erfaring til å takle det, og det plager meg ikke for mye. Jeg hører ikke etter hva folk roper, men en dag må fotballen håndtere dette også. Det er enkelt for mennesker å sitte på tribunen og fornærme andre.

Les også: Her ser King Kenny Montpellier vinne

Stoke-sjef Tony Pulis mener at Wenger ikke er alene om å få gjennomgå.

– Det er vanskelig. Jeg reiser også til steder og blir hånet, og jeg vet ikke hvordan man skal løse det. Jeg tror ikke det bare gjelder Arsene, du kan spørre Sir Alex og høre hva han sier.

Ta bilde
Wenger tror han har en løsning på problemet.

– Jeg ignorer hva folk sier, og jeg fokuserer på det jeg liker med jobben min. Jeg er ansvarlig for hva spillerne mine gjør på banen, men ikke for måten supporterne oppfører seg på tribunen. Hvis du vil stoppe det, så er det enkelt.

– Det eneste jeg tenker på er når jeg går av banen ved kampslutt. Når noen er fornærmende eller hatefulle, så tenker jeg at man kan ta et bilde av ansiktet hans og sende det hjem til kona og barna. Så kan du se om han gjør det samme neste uke hvis de er stolte av ham. Det er det eneste du kan gjøre, sier Wenger.