Både West Brom og Aston Villa skulle hatt straffespark.
Både West Brom og Aston Villa skulle hatt straffespark.

Kontroversielle avgjørelser på The Hawthorns

Verken West Bromwich eller Aston Villa ble hørt da det ble ropt på straffe.

West Bromwich-Aston Villa 0-0

Det blinker et rødt lys for Aston Villa etter en lang rekke med svake kamper. Etter nok kamp uten full utteling lørdag har Birmingham-klubben for alvor kniven på strupen med to kamper igjen av sesongen. Selv om det absolutt ikke skortet på sjansene for verken Villa eller vertene West Brom på The Hawthorns, kunne utfallet fort blitt noe helt annet enn 0-0.

Se høydepunkter fra kampen i videovindet øverst på siden!

Begge lag ropte på straffe
Det svingte mye fram og tilbake i den første omgangen med store sjanser til begge lag. Spesielt farlig var Gabriel Agbonlahor, som to ganger var alene gjennom, men Ben Foster i West Brom-buret lot seg ikke overliste.

De fremmøtte fikk ikke bare servert store sjanser på begge banehalvdeler, for dramatikk og kontroversielle avgjøresler ble det i bøtter og spann.

TØFFE TAK: Taklingene florerte i kampen på The Hawthorns. (Foto: BEN STANSALL/Afp)
TØFFE TAK: Taklingene florerte i kampen på The Hawthorns. (Foto: BEN STANSALL/Afp)

Like før pause var Villa oppe på en av sine mange visitter og Charles N'Zogbia fikk ballen bak i feltet. Vingen løftet ballen inn i feltet der Chris Brunt noe klønete handset ballen. Dommer Mark Clattenburg mente at situasjonen ikke kvalifiserte til straffe og vinket spillet videre.

Les også: Forrykende målfest da Wolves besøkte Wales
Les også: Milde Moses, Newcastles seiersrekke er brutt

Bare få minutter var spilt av den andre omgangen da det var West Broms tur til å rope på straffe. Svensken Jonas Olsson hadde tatt turen opp på en corner og fikk gå umarkert opp inne i feltet. Hodetstøtet sendte ballen mot målet, der Alan Hutton brukte armen for å hindre nettsus for vertene. Men også denne gangen valgte Clattenburg å vinke spillet videre.

Sjanser på løpende bånd
Temperaturen økte betraktelig utover i omgangen og de store målsjansene kom på løpende bånd. 68 minutter var spilt da West Brom nok en gang var klare til å juble for scoring. Peter Odemwingie fyrte av et skudd, men Carlos Cuellar viste oppofrende forsvarsspill da han reddet forsøket på streken med hodet.

Les også: Ellevill Saints-jubel for Premier League-kontrakt

Det åpnet seg litt opp mot slutten av kampen, men like før full tid fikk Villa en gigantisk sjanse. Emile Heskey tok ballen ned i feltet og burde ha avsluttet da Ben Foster var på bærtur, men spissen dyttet ballen til en lagkamerat og gjestene vikk avværget.

AMPERT: Ciaran Clark og Gareth McAuley røyk i tottene på hverandre. (Foto: BEN STANSALL/Afp)
AMPERT: Ciaran Clark og Gareth McAuley røyk i tottene på hverandre. (Foto: BEN STANSALL/Afp)

Men West Brom hadde ikke gitt om kampen om tre poeng. Odemwingie skapte stadig problemer for Villas forsvar og ett minutt på overtid var 30-åringen uhyre nære nok en gang. Spissen stod umarket bak i feltet og hamret ballen mot mål, men Shay Given reddet mesterlig på streken for Villa.

Villa må kjempe til siste slutt
Dermed endte den høydramatiske kampen 0-0 og Villas kamp for å overleve holder fram.

For med to kamper igjen har Villa tre poeng ned til Bolton på nedrykksplass, men Alex McLeish sitt mannskap har én kamp mer spilt. I de to gjenværende kampene er Tottenham (h) og Norwich (b) motstandere for Villa.