SCORET IGJEN: Robin van Persie scoret på Britannia Stadium, men det ble bare ett poeng for Arsenal mot Stoke. (Foto: DARREN STAPLES/Reuters)
SCORET IGJEN: Robin van Persie scoret på Britannia Stadium, men det ble bare ett poeng for Arsenal mot Stoke. (Foto: DARREN STAPLES/Reuters)

Van Persie scoret, men Arsenal klarte bare uavgjort

Dødballsterke Stoke skapte problemer for Arsenal.

Stoke-Arsenal 1-1

Stoke har gjort jobben i Premier League denne sesongen og klubben har kun æren å spille for i de siste kampene. Arsenals sesong er derimot langt fra over og London-klubben er for øyeblikket i førersetet om å sikre seg plass i Mesterligaen.

Se høydepunkter fra kampen i videovinduet øverst på siden!

Tidlige scoringer fra begge lag
Men på Britannia Stadium fikk «Gunners» seg en tidlig nesestyver da Stoke tok i bruk sitt farligste våpen.

For bare ni minutter var spilt da de røde og hvite tok ledelsen. Matthew Etherington ble spilt fri på venstrekanten og ladet den presise innleggsfoten. Inne i feltet ventet en høytflyvende Peter Crouch. I duell med Thomas Vermaelen og Kieran Gibbs viste engelskmannen styrke da han satte pannebrasken til og geleidet ballen i mål.

Les også: Tysk landslagsspiller klar for Chelsea

Minuttet før Stokes lederemål hadde Premier Leagues toppscorer Robin van Persie vært farlig frempå, men nederlenderen skulle ikke få uttelling før kvarteret var spilt.

Tomás Rosicky fikk ballen på siden av sekstenmeteren og svingte ballen presist inn i feltet. Stopperne til Stoke klarte ikke å bryte det vakre innlegget og da var van Persie naturligvis ikke vond å be. Fra kort hold behold spissen roen da han brukte innsiden av foten til å dytte inn utligning for gjestene. Dette var van Persies mål nummer 28 i Premier League denne sesongen.

Les også: De norske supporterlederne tror på Mesterliga for egen klubb

Kjempet, men målene uteble
Selv om det var Arsenal som dominerte i banespillet var Stoke meget farlige på dødball. Gang på gang skapte de høyresite Stoke-spillerne problemer, men Arsenal holdt tett og hindret flere baklengsmål.

Men framover på banen lykktes ikke rødtrøyene like godt, og dermed måtte lagene ta til takke med ett poeng hver.

Med Newcastles kollaps mot Wigan har Arsenal nå fire poeng ned til Alan Pardews menn med én kamp mer spilt.