arnar hamkam
arnar hamkam

Førsund langet ut mot rivalen – ble ydmyket av «Kamma»

Kongsvingers Arnar Førsund var brutal i kritikken av HamKam og Hamar by før kampen. Men måtte gå slukøret av eget gress etterpå.

Kongsvinger-HamKam 0-3

– Jeg hater HamKam. Jeg liker verken byen, folkene eller klubben. Hamar er jantelovens hjemby, sa Arnar Førsund til glomdalen.no, og fortsatte:

– Det er viktig å være best i Hedmark. Når kampen er over på lørdag skal vi ha 12 poengs ledelse på HamKam. Vi skal forsegle deres skjebne nederst i møkka, var beskjeden fra Førsund før kampen.

Etter 0-3 og en pinlig forestilling av hjemmelaget, kom forklaringen på utspillet.

– Jeg måtte prøve å få folk til kampen ved å fyre opp stemningen, men det funket bare delvis. Det er jo ikke fullt her, sier Førsund, som var skuffet over KILs opptreden.

Topp mot bunn
Kongsvinger har åpnet årets Adeccoliga med tre strake seirer, mens Hedmark-rival HamKam har gått på tre strake tap. Kanskje var det en skråsikker Førsund som langet ut mot rivalen før kamp, men i derbyet fant Kamma tilbake til scoringsformen.

Gjestene gikk ut med den tenningen et lokalderby krever. Kamma vant duellene, skapte sjansene og scoret målene. Samtidig var Tom Nordlies menn overraskende tamme.

2 x Gundersen
HamKam tok ledelsen etter 19 minutter etter brudd på midten av KILs halvdel og et perfekt gjennomspill til Tore Andreas Gundersen. Sistnevnte dro seg forbi en KIL-forsvarer og banket ballen i nærmeste hjørne.

Lagene gikk i garderoben på stillingen 0-1, men Nordlies velkjente motivator-egenskaper kan ikke ha nådd gjennom til spillerne i pausen. Etter halvannet minutt i den andre halvdelen, steg Gundersen til værs og stanget inn sitt andre for dagen.

Heller ikke etter kalddusj nummer to våknet hjemmelaget nevneverdig. Tom Nordlie prøvde å legge om til en langt mer offensiv formasjon mot slutten av kampen, men da KIL-spillerne ikke lykkes fremover, ble det rom for HamKam til å kontre. På overtid kunne Emil Dahle gjøre ydmykelsen komplett med Kammas tredje.

– Jeg ble så glad at jeg løp over hele banen. Vi spiller en perfekt defensiv kamp. Vi scorer tre mål, men offensivt har vi litt å gå på. Skal uansett ikke klage i dag, sier HamKam-trener Vegard Skogheim.

– Første omgang er under enhver kritikk, i andre omgang er vi litt bedre. Men vi er uansett ikke i nærheten av det vi har prestert tidligere i år, sier Tom Nordlie etter kampen.