Turtlesfulham
Turtlesfulham

Turtles-hjelp til ingen nytte - Fulham ble knust av Everton

Jelavic ydmyket Schwarzer da Everton knuste Fulham for 19. gang på rad på hjemmebane.

Everton-Fulham 4-0

Nikica Jelavic scoret sitt niende og tiende mål på bare elleve kamper etter overgangen fra Rangers da Everton knuste Fulham på hjemmebane lørdag.

Brede Hangeland og John Arne Riise som begge startet i London-lagets backrekke klarte ikke å kontrollere kroaten og dermed gikk Fulham på sitt 19. strake tap på Goodison Park, og må jobbe hardt neste gang de reiser til den blå delen av Liverpool for å unngå et lite hyggelig jubileum.

Les også: Før PL-runden: City kan ta gull på historisk måte

Jelavic scoret først på straffe, før Fellaini doblet på et hjørnespark et drøyt kvarter ut i kampen. Det er likevel 3-0-målet som best kan beskrive flytsonen Jelavic er i for tiden.

Tunnel på Schwarzer

Nikica Jelavic (Foto: Joe Giddens/Pa Photos)
Nikica Jelavic (Foto: Joe Giddens/Pa Photos)

Kroaten ble spilt igjennom og fikk pirket ballen forbi målvakt Mark Schwarzer, men hadde for spiss vinkel til å avslutte. Derfor dro han seg ut igjen i feltet og skjøt ballen mellom beina på Scwharzer. Ballen føk videre mellom en Fulham-forsvarer og stolpen og kampen var avgjort allerede før pause.

I andre omgang la Tim Cahill på til 4-0 etter lekkert Everton-spill, og Fulham hadde resignert.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Kommando fra start
Everton startet kampen klart best, tydelig inspirert av forrige helgs sterke comeback på Old Trafford. I en litt mer offensiv formasjon enn forrige helg tok «the Toffees» fullstendig kommandoen. mot gjestene fra London.

Nikica Jelavic fikk hull på byllen allerede i det sjuende minutt. Pogrebnjak stoppet et frispark med hånden, i et forsøk på å beskytte ansiktet. Dommer var sikker i sin sak, og dømte straffe. Jelavic var nådeløs fra krittmerket.

Les også: TV 2s kommentatorer er samstemte: - Det er over for Blackburn

Fellaini doblet ledelsen ti minutter senere, da han headet ballen i måletter et hjørnespark. Damien Duff burde ha klarert, men klarte ikke å feie ballen bort, der han stod på streken.

Dempsey eneste trussel
Everton lot deretter Fulham ta over litt av banespillet, og til slutt klarte de å skape en sjanse. Bare en kjemperedning hindret Clint Dempsey i å score, da han dro seg fri. Dempsey var den som stod for farlighetene, og hver gang Everton sov litt ble det målsjanse til de hvite.

Like målfarlig som Nikica Jelavic var han dog ikke, som altså satte inn sitt andre mål fem minutter før pause på spektakulært vis.

Med 30 minutter igjen scoret innbytter Tim Cahill etter å ha blitt lekkert frispilt av Steven Pienaar. En lekker lobb over forsvaret som Cahill får foten på og 4-0. For tredje kamp på rad scoret Everton fire mål.