diomande1
diomande1
lsk deila
lsk deila

Diomande stanget Godset til topps

Strømsgodset hadde ikke vunnet på Åråsen på 14 år – så steg 1.78 meter høye Diomande til værs.

Lillestrøm-Strømsgodset 0-1

Ronny Deilas menn tok lagets fjerde ettmålsseier mot Lillestrøm på Åråsen. Godset har vist styrke i jevne oppgjør og gjorde det samme mot Lillestrøm.

De gulkledde kan imidlertid takke seg selv for at poengfangsten ikke står i stil til prestasjonene. Lillestrøm skapte mest på eget gress, men sviktet gang etter gang på i avslutsningsøyeblikket. Etter seks serierunder begynner det å bli en vane for Magnus Haglunds menn.

Lillestrøm står fortsatt uten seier i Tippeligaen, og ligger etter seks serierunder på nestsiste plass på tabellen.

– Dette er tungt. Vi sliter fortsatt med å sette målsjansene. I dag skaper vi tilstrekkelig med sjanser til å ta alle tre poengene, men vi sliter utrolig mye med å omsette sjansene i mål, konstaterer Haglund.

Første Åråsen-seier på 14 år
Strømsgodset-seier på Åråsen er ikke vanlig kost. Drammenserne har ikke vunnet i Lillestrøm på 14 år, men før sesongen ble Adama Diomande hentet inn.

– Sist vi vant på Åråsen satt jeg og så kampen på TV sammen med fatter'n og brutter'n, sier Diomande, som den gangen kun var åtte år gammel.

– Det var godt å vinne i dag, sier matchvinneren.

612032

Måltørken
Et angrepsvillig og tent LSK-lag produserte mye på eget gress i åpningen. Men Lillestrøms kanskje farligste angrepsvåpen ser ut til å ha utviklet en mental sperre i avslutningsfasen. Björn Bergmann Sigurdarson skaper svært mye fremover for «fugla» – men har selv ikke scoret siden 15. juli i fjor. Mot Godset fortsatte måltørken. Sigurdarson kom alene med Adam Larsen Kwarasey, men klarte ikke å overliste Ghanas landslagskeeper.

Da LSK presset på som mest fikk Godset en mulighet fra hjørneflagget. En godt slått corner fant pannebrasken til Adama Diomande som stanget Godset i ledelsen.

Begge lag fortsatte i samme spor etter scoringen. LSK skapte mest fremover, men Godset forsvarte seg godt og Larsen Kwarasey fortsatte å gjøre jobben glitrende som sisteskanse.

Tamme etter pause
Lagene gikk til pause på stillingen 0-1 i Godsets favør.

Lillestrøm har spillemessig imponert denne sesongen og er blant de lagene som har skapt mest. Men det vil seg ikke helt for Lillestrøm i spillets siste fase.

Slik fortsatte også den andre omgangen, selv om Lillestrøm ikke var i stand til å skape like mye som i den første omgangen. De store mulighetene uteble i andre omgang, og Lillestrøm så heller ikke ut til å være i stand til å sette inn en sluttspurt da klokken tikket mot slutt.

I stedet var det Godset som overtok initiativet i kampen, men naturlig nok uten å risikere noe for å punktere kampen med et mål nummer to for dagen.

LSK: Ramovic - Stoor, Pedersen, Kippe, Westerberg - Knudtzon, Toindouba, Vaagan Moen, Palmason - Andersson, Sigurdarson

Strømsgodset: Adam Larsen Kwarasey, Lars Christopher Vilsvik, Alexander Aas, Kim André Madsen, Razak Nuhu, Alfred Sankoh, Mohammed Abu, Stefan Johansen, Ola Kamara, Dio, Gustav Mendonca Wikheim.