Alexander Gerndt (Foto: GENYA SAVILOV/Afp)
Alexander Gerndt (Foto: GENYA SAVILOV/Afp)

Svensk konemishandler får ny mulighet på landslaget

Forbundet har bestemt seg for å avslutte utestengingen av Alexander Gerndt.

I desember 2011 ble den svenske Utrecht-spissen Alexander Gerndt dømt for mishandling av sin eks-kone. Straffen var betinget fengsel og en bot på 80.000 svenske koner. Aktor ønsket i utgangspunktet en fengselsdom på tre måneder.

Det førte til at han ble utestengt fra det svenske landslaget på ubestemt tid.

– Det har vært utrolig tøft. Jeg har det forferdelig. Det er en helt feilaktig dom. Jeg er uskyldig dømt, sa Gerndt da dommen ble kjent i desember.

Nå mener forbundet tydeligvis at Gerndt har sonet lenge nok. Fredag kveld kom nemlig beskjeden om at Gerndt ikke lenger er utestengt fra troppen til landslagssjef Erik Hamrén. Det betyr at han kan bli med til sommerenes EM-sluttspill.

Les også: Zlatan fortsetter til han har tatt Henke Larssons rekord

Ifølge Expressen var det stor uenighet innad i forbundsstyret om hvorvidt Gerndt skulle inviteres tilbake eller ei.

– Det var en vanskelig avgjørelse, men med tanke på at han har vært utestengt fra midten av desember og frem til nå anser vi at han har vært utestengt lenger enn det aktor oppfordret til, sier forbundets talsmann Karl-Erik Nilsson.

Eks-konen reagerer kraftig på avgjørelsen. Hun mener det sender ut helt feil signal.

– Det som gjør meg forbannet er at det ikke spiller noen rolle hvilken type person man er, så lenge man presterer på banen. Det synes jeg er ganske jævlig, sier hun ifølge Expressen.

Alexander Gerndt (Foto: GENYA SAVILOV/Afp)
Alexander Gerndt (Foto: GENYA SAVILOV/Afp)