larvik
larvik

Larvik vant sluttspillet for 8. gang på rad

Lekte seg til nytt trofé hjemme i Arena Larvik.

Larvik-Byåsen 28-16 (55-42 sammenlagt)

Sjansen for at de skulle rote det bort var ikke akkurat stor, men Larvik måtte spille en god kamp for å sikre seg ny triumf i seriesluttspillet. Det klarte de med glans, og kunne dermed juble for sin åttende sluttspillseier på rad.

Ikke nok med at det var Larviks åttende sluttspilltittel på rad - det var deres 40. tittel i klubbens historie. En enorm prestasjon i seg selv, men enda mer imponerende: forsvarsblokken Tonje Larsen har vært med på alle sammen. Veteranen hadde dermed ekstra god grunn til å feire på banketten etter kampen

Byåsen var svært nær ved å vinne den første kampen, men rotet bort ledelsen i sluttminuttene. Dermed lå de allerede ett mål bak Larvik før kampen på bortebane.

Og det tok ikke lang tid før oppgaven var enda større. Larvik tok tidlig kommandoen og stengte igjen i forsvar. Til pause sto det 14-7 i favør den suverene seriemesteren. Håpet om Byåsen-triumf var så godt som ute.

Den siste halvtimen ble etter hvert preget av at det var sesongens siste kamp. Begge lagene slurvet i angrep og slet med å utnytte sjansene sine. Larvik virket til tider noe ukonsentrerte, men økte ledelsen til det sto 28-16.

Med Cecilie Leganger i form bakerst, gjorde det ikke noe at angrepet ikke fungerte helt perfekt. Ole Gustav Gjestads spillere kunne likevel juble da dommeren blåste av kampen.

Larvik har nå vunnet både serien og sluttspillet de åtte siste sesongene.

Se Larvik-spillerne juble for nytt trofé i videovinduet øverst