Petter Solberg (Foto: Fransson, Micke/SCANPIX)
Petter Solberg (Foto: Fransson, Micke/SCANPIX)

Solberg ute av Rally Argentina

Petter Solberg var i klar ledelse, men måtte bryte på den fjerde prøven i Rally Argentina fredag med et brukket styrestag.

Ford-føreren ledet med over 20 sekunder etter at tre av seks prøver var unnagjort fredag. Etter 28 kilometer ut på den 37,5 kilometer lange fjerdeprøven var det imidlertid stopp. Han var 4,8 sekunder bak Loeb på den sjuende mellomtiden før det hele var over med røket styrestag.

Dermed overtok franske Sebastien Loeb ledelsen. Han fører an med 1,1 sekunder foran lagkamerat Mikko Hirvonen. Mads Østberg er dermed alene om å forsvare de norske fargene. Han ligger etter fire prøver 56,3 sekunder bak teten på en fjerdeplass.

Nordmannen ble knepent slått av regjerende verdensmester Sebastien Loeb på fredagens første fartsprøve. Så slo Solberg til med nok en fartsprøveseier på den første av dagens to lengste prøver (51,88 km).

– Jeg fikk et problem i bakstillingen etter 4 kilometer, og jeg kunne ikke gi absolutt alt på resten av prøven. 20 sekunders ledelse er ikke mye i et langt rally som dette, sa Solberg til wrc.com.

Loeb snurret tre ganger i løpet av formiddagen og tapte tid, men den franske stjernen tok igjen det tapte og vel så det resten av dagen. Loeb har vunnet de seks siste utgavene av Rally Argentina.

Solbergs innleide stallkamerat i Ford, Daniel Sordo, er treer.

Forrige VM-rundevinner, Mads Østberg, har tapt 51 sekunder så langt.

– Vi tapte mye tid på starten av prøven. Notene fra i fjor var ikke gode. Etter hvert fikk vi orden på det, men jeg forstår ikke at vi tapte en del på slutten også, sa Østberg.

Andreas Mikkelsen kjører svært sterkt og leder klassen under, S2000.

Petter Solberg har ikke vunnet en VM-runde i rally på seks år og sju måneder. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2