kjetil jansrud
kjetil jansrud

Nye og smalere ski bekymrer Kjetil Jansrud

Kjetil Jansrud er bekymret etter at han har testet de nye og smalere skiene som er tvangsinnført foran neste sesong. Alpinisten frykter flere skader, og innrømmer at skigleden ikke er den samme som før.

TV 2 Sporten (Bergen): Foran kommende sesong har det internasjonale skiforbundet (FIS) innført smalere og lengre alpintski mot utøvernes vilje. I programmet Sportslunsj på tv2.no sa Kjetil Jansrud at han frykter flere skader med regelendringen.

- Poenget er, vil det bli mer sikkert å stå på ski, eller vil det ikke bli det? Etter å ha prøvd skiene, mener jeg at dette er en endring i helt feil retning, sa Kjetil Jansrud i Sportslunsj.

Frykter korsbåndsskade
Etter programmet utdypte Vinstra-alpinisten sin bekymring.

- Det har gått fire korsbånd i verdenscupen allerede, og det er et veldig høyt tall når vi ikke er i mai en gang. Så jeg er litt bekymret, jeg har ikke lyst til å være en av de, sier Jansrud til TV 2 Sporten.

Kjenner skigleden forsvinne
Nå merker 26-åringen at skigleden ikke er den samme som før.

- Konsekvensen er at det ikke er like moro å stå på ski lenger. Og da tar man bort mye av den grunnpilaren som jeg føler at jeg lever og ånder for. Det skal være gøy å stå på ski, ellers er det ikke noe å drive på med. Så det å komme opp i bakken, ta på seg skiene og oppleve at dette er ikke så moro, er det som har skuffet meg mest, avslutter Jansrud.

Se intervju i videovinduet øverst!