Monika Blomeid
Monika Blomeid

Slik skal «The Voice»-deltakerne synge bedre

– Det er det merkeligste jeg har opplevd. Se video!

I kveld er det klart for den aller første direktesendingen av «The Voice - Norges beste stemme». Med spesialstøpte øreplugger, lover deltakerne å synge enda bedre på livesendingene.

Etter en lang uke med lydprøver, koreografi og mentorsamtaler er Team Magne og Team Yosef klare for kveldens direktesending.

Og deltakerne har også vært gjennom en litt annerledes opplevelse.

– Å herregud! Det er det merkeligste jeg har opplevd, sier Monika Blomeid (24) i det hun får en lysende pinne inn i øret.

– Jeg kommer til å synge bedre

Det hele er ikke like farlig som det høres ut som. Deltakerne er nemlig samlet for å ta avstøpning av ørene. Til direktesendingene har de fått et ekstra redskap som skal hjelpe de å levere, når det virkelig gjelder.

– Jeg kommer til å synge bedre enn jeg noen gang har gjort før, lover Monika, som er siste kvinne ut i kveld.

Les også: Dette skal «The Voice»-deltakerne synge

Øreproppene, bedre kjente som «in-ear», er et verktøy mange kjente artister sverger til, deriblant Jarle Bernhoft.

– Han sier jo at han synger mye bedre med dem, så da stoler jeg på han, sier Alexander Walmann (26), som ikke skal i ilden før neste fredag.

Bli med i kulissene og se hvordan øreavstøpningen gikk for seg i videoen øverst i artikkelen.

– Gjør at man ikke trenger å rope

Ørepluggene fungerer som små monitorer, hvor de på forhånd kan bestemme hvilke forskjellige instrumentene de vil høre og hvor høyt.

Da er det også mye enklere å bevege seg rundt under opptredenen, enn om man hadde hatt en høyttaler plassert kun et sted på scenen.

– Det gjør at man ikke trenger å rope. Man blir ikke utrygg på om man synger riktig, man hører det hele tiden. Og da sparer man stemmen, sier Odd Einar Nordheim (40)

Se «The Voice» på TV 2 i kveld klokken 20.00 og være med på å bestemme hvem av deltakerne som skal gå videre i konkurransen.