rekajanna
rekajanna
rekdal
rekdal
Steffen Iversen og Rade Prica står med henholdsvis fire og tre seriemål etter ti serierunder. (Foto: Olsen, Linn Cathrin/NTB scanpix)
Steffen Iversen og Rade Prica står med henholdsvis fire og tre seriemål etter ti serierunder. (Foto: Olsen, Linn Cathrin/NTB scanpix)
HAR IMPONERT IVERS: Mikael Dorsin og Jim Larsen får mye skryt for innsatsen sin så langt denne sesongen. (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)
HAR IMPONERT IVERS: Mikael Dorsin og Jim Larsen får mye skryt for innsatsen sin så langt denne sesongen. (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)

Selnæs: – Hodeløs oppførsel fra så å si samtlige i oransje

Poengdeling på Color Line Stadion etter vanvittig thriller. Dramatikken fortsatte i spillertunnelen.

Aalesund – Rosenborg 2-2

Følg AaFK - Rosenborg minutt for minutt i vårt livesenter fra kl. 19.00.

Det var helt vanvittig temperatur på Color Line Stadion da dommeren blåste i fløyta. Kjetil Rekdal måtte opptre som omtrent en fredsmekler mellom egne spillere og dommertrioen.

Oppgjøret i Aalesund endte 2-2 etter en overtidsscoring av Jonatan Tollås Nation, men kampen var preget av kontroversielle avgjørelser og enorm temperatur både på banen og på benken.

Etter kampen dyttet Rekdal spillerne sine mot spillertunnelen for å unngå gule kort etter kampslutt. Der skal krigen ha fortsatt. Flere spillere skal ha endt i en voldsom krangel.

– Sykt bittert å miste to poeng på tampen. Ellers kan jeg melde om hodeløs oppførsel fra så å si samtlige i oransje, skriver Rosenborgs Ole Selnæs etter kampen.

Les også: Pep Guardiola – veien fra spinkel guttunge til verdens beste

Rekdal roligere etter kampen
– Jeg tror mine spillere følte at det var veldig mange avgjørelser som gikk imot dem i denne kampen. Jeg skal ikke stå her og si at jeg har sett alt, men jeg har en ekkel følelse av at det var en del situasjoner som ble dømt i vårt disfavør, sa Rekdal etter kampen.

Situasjonene Rekdal snakker om var 2-1-målet til Rosenborg, der Sten Grytebust så ut til å bli sperret av Jon Inge Høiland. Deretter skulle Aalesund hatt frispark i situasjonen før Rosenborg fikk straffespark. I tillegg la dommeren til tre minutter, men lot Rosenborg få to muligheter utover de tre minuttene. Det ble imidlertid overtidsscoring for Aalesund sekunder etter at klokken tikket forbi 90 minutter.

Men det var Rosenborg som var best på kunstdekket i Ålesund, og Rekdal ville derfor ikke si seg snytt for noe som helst.

– Vi kan uansett ikke klage på resultatet. Rosenborg skapte mest og var det beste laget, sier Rekdal.

– Hva skjedde i spillertunnelen, det var nærmest håndgemeng?

– Det er temperatur, det. Det var en som ropte noe som en av våre tok ille opp. Det kokte, men det er heldigvis lenge til vi møter Rosenborg igjen, sier Rekdal med et smil.

Les også: Messi var for lei seg til å delta på Pep-pressekonferansen
Les også: TV 2-kommentator om Guardiola: – Tror han venter på United-jobben

Jönsson reagerte
Jan Jönsson var etter kampen skuffet over to tapte poeng, og mente at det kokte over for Kjetil Rekdal på sidelinjen.

– Det tror jeg alle kan konstatere. Det er beklagelig for alle i Aalesund, sier Jönsson til TV 2 Sporten.

TV 2 Sporten oppdaterer fortløpende fra dramatikken i Ålesund.

Kampen:
Det nykomponerte AaFK-forsvaret møtte den målfarlige duoen Rade Prica og Steffen Iversen på topp for RBK. Og tangotrøyene skulle slite fra første ballberøring. Steffen Iversen skulle allerede ha scoret kampens første etter to minutter, etter at Sten Grytebust måtte gi retur på en kanon fra Dockal. Men headingen fra Ivers gikk utenfor.

steff
steff

Spissmakker Rade Prica var imidlertid langt mer elegant i avslutningsøyeblikket. Etter kun åtte minutter mottok han en markkryper foran mål – og resten er bare til å nyte. Prica flikket ballen videre i lengste hjørne med hælen.

prica
prica

Det er lenge siden AaFK-publikummet så et så lekkert mål på Color Line Stadion – men spesielt entusiastisk over forestillingen var de neppe.

Laget som avsluttet fjorårssesongen med cupgull og flere festlige forestillinger i serien, har åpnet sesongen stikk i strid med forventningene. Laget sliter med å skape sjanser og angrepsspillerne får ikke satt ballen mellom stengene. Av Aalesunds seks mål denne sesongen, er fire blitt scoret av forsvarsspillere, ett skulle ha blitt avblåst for offside – men mot Rosenborg skulle endelig en offensiv AaFK-spiller finne veien til nettmaskene.

Aalesund var nemlig fullstendig tannløse den første halvtimen. Noe trener Kjetil Rekdal markerte allerede etter 27 minutter. Den uskrevne regelen om at treneren ikke tar ut spillere før halvtimen er passert gjelder ikke hos Kjetil Rekdal. Ville Jalasto ble tatt ut, kantspiller Lars Fuhre ble satt inn. Dermed måtte AaFK gjøre nye endringer i forsvaret. Inn i midtforsvaret gikk Nation, Phillips ble flyttet ned på venstreback, mens Enar Jääger ble flyttet over på motsatt back igjen.

Coaching i verdensklasse? Vel, det var i hvert fall et produktivt bytte. Etter 41 minutter steg Fuhre til værs og stusset ballen videre i lengste hjørne.

Temperatur på benken
Etter målet viste TV-bildene at Kjetil Rekdal gestikulerte voldsomt mot RBK-benken. Hvorpå Jan Jönsson svarte:

– Hva er det du driver med?

– Det var ikke til deg. Det var til han der borte, sier han og peker mot assistentdommeren, før han avslutter:

– Idiot...

Da Kent Bergersen ble spurt om oppstyret i pausen, svarte han:

– Reka er tent, og det skal han være under kamp.

Samtidig kunne man høre Rekdal rope i bakgrunnen. Jan Jönsson ville ikke kommentere oppstyret før etter kamp.

– Det må du neste spørre han (Rekdal red.anm.) om, jeg reagerte på en dommeravgjørelse. Han ville prate med meg, men jeg ville ikke prate med ham. Det kan vi ta etter kampen, du får ta det med ham. Jeg vet ikke hva han ville, var svaret fra Jönsson i pausen.

Langt bedre verter etter hvilen
Aalesund-spillerne kan ha fått verbal rundjuling i garderoben, for det var et helt annet hjemmelag som entret banen etter pause. Trøkket var tilbake i Rekdals menn, mens Rosenborg ikke klarte å holde den voldsomme intensiteten oppe.

Det ville derimot ikke si at gjestene var tammere enn Aalesund, men nivåforskjellene var mer utjevnet etter hvilen.

Begge lag skapte store muligheter, men slet med uttellingen.

Aalesund tok ut den omskolerte midtstopperen, Edvard Skagestad, som hadde kjempet en ensom krig på topp for tangotrøyene. Rekdal gjorde et defensivt bytte ved å sette inn Peter Orry Larsen, sannsynligvis for å få større trygghet bakover.

Det hjalp imidlertid ikke da Rosenborg fikk corner med luftens baron i feltet. Steffen Iversen steg til værs og stanget inn ledermålet på Color Line Stadion.

Bare to minutter senere ble Prica spilt alene gjennom, og ble felt av en jagende Arnefjord. Dommeren pekte på straffemerket – og hele Aalesund gikk av hektene. I situasjonen som førte til gjennomspillet skulle nemlig Jason Morrison hatt frispark.

Steffen Iversen sendte straffesparket til side for mål – og det var fortsatt kamp på CLS.

I stedet var det Jonatan Tollås Nation som fikk bredside ballen i mål etter en dødball. Midtstopperen som aldri hadde scoret et Tippeliga-mål for bare uker siden, er nå Aalesunds toppscorer denne sesongen.

Kampen endte med poengdeling i Ålesund. Et resultat ingen så ut til å være fornøyde med. Etter kampen var AaFK-spillerne illsinte på dommertrioen, samtidig spaserte gjestene skuffet av banen.

Årsaken til skuffelse hos begge lag var Rosenborgs spillemessige overtak, mens Aalesund fikk tvilsomme dommeravgjørelser imot seg i avgjørende situasjoner.

Lagene:
AaFK: Grytebust, Jalasto, Tollås Nation, Arnefjord, Jääger, Morrison, Ulvestad, Barrantes, Phillips, Sylling Olsen, Skagestad.

Benken: Rørvik, Skiri, Orry Larsen, Carlsen, Fuhre, Post og Stewart.

RBK: Örlund - Høiland, Larsen, Strandberg, Dorsin - Dockal, Selnæs, Henriksen, Fredheim Holm - Iversen - Prica

Benken: Bråthen, Svensson, Issah, Wangberg, Midtsjø og Ankersen.