ch (Foto: Mike Egerton)
ch (Foto: Mike Egerton)

– En forbannet myte at det er flere City-fans i Manchester

– Det er uansett et maktskifte på gang, svarer City-supporterne.

London (TV 2 Sporten): Alex Ferguson uttaler i forkant av Manchester-derbyet at han føler med egne supportere. Det viser seg at skotten har rett når det kommer til fansens nerver før mandagens gigantoppgjør på Eastlands.

– Jeg er kjempenervøs. Vi lå åtte foran, jeg trodde nesten vi kunne bli klappet ut som ligamestere på deres bane, sier Pete Boyle, som er Manchester United-fansens forsanger og låtsnekker, til tv2.no.

Også den lyseblå delen av byen kjenner på kroppen at det ikke er hvilken som helst kamp som snart skal spilles.

– Jeg alltid nervøs før et derby. Dette er aldri matcher som det går an å nyte, men på grunn av stemningen og viktigheten av dette, blir det bare enda verre igjen, sier Steven Allweis som driver City-bloggen View from a Blue.

Les også: Slik skal Lescott hindre at Young får straffespark

Har snublet
Forskjellen i de to leirene er imidlertid at Manchester City har fått troen tilbake etter rødtrøyenes snubling i det siste.

– Jeg er ganske pessimistisk nå, men du er nødt til å tenke positivt.

Jeg stoler på Fergie, jeg er sikker på at han kommer til å motivere dem. Samtidig er City pent nødt til å vinne, og det kan gi oss åpninger. Vi kan ikke spille for uavgjort, for da kommer det aldri til å gå bra, sier Boyle, som har fulgt klubben verden over i flere tiår.

– Det er definitivt en følelse av håp og optimisme siden vi har fått en ny mulighet nå. Vinner vi derbyet, har vi en fantastisk mulighet til å løfte trofeet. Vi er forsiktige optimister, sier Allweis.

Les også: Kom i stemning før tidenes Manchester-derby

Myte
Med avspark klokken 21.00, kommer Manchester til å stå på hodet hele mandag. Pete Boyle har ikke snakket med noen rivaliserende supportere denne uken. Rett og slett fordi han ikke har noen form for kontakt med City-fans.

– Jeg kjenner ikke mange, men jeg har fått noen tekstmeldinger som jeg ikke har svart på. Jeg prøver å unngå dem, og forhåpentligvis er det jeg som kan le til slutt, sier Boyle, som selv ikke er i tvil om hvem som er i overtall i byen.

– Det er flere United-fans. Forskjellen er at vi ikke går rundt i drakter og managerfrakker hele tiden. Går du på butikken ser du kanskje noen i City-drakt, men sannsynligvis er det flere røde som er på handletur. Igjen, det er ingen stor kultur hos oss for å bevege seg rundt i fargene våre hele tiden. Det er en forbannet myte at det er flere City-fans i Manchester, sier Boyle, som legger til at United har et høyere publikumssnitt enn City siden andre verdenskrig.

Les også: Her er tidenes Premier League-lag

Maktskifte
Steven Allweis spår imidlertid at City snart er storebror – uavhengig av resultat i mandagens lokaloppgjør.

– Det er et maktskifte på gang selv om vi ikke skulle vinne ligaen. Vi kommer til å forsterke i sommer, og jeg er sikker på at vi vil kjempe om tittelen også neste sesong. Tap i derbyet vil nok spolere sjansene nå, men vi vil fortsette med å bygge.

Selv om nervene er i ferd med å ta knekken på Pete Boyle, er han ikke spesielt overrasket over at Manchester United har rotet det til.

– Sannheten er at vi har fått resultater over tid uten å være gode. Vi hadde en del flaks, men så sa det stopp i Wigan. De fortjente å slå oss mer enn 1-0. Vi har ikke vært på vårt beste, og det er prestasjonene i Europa et synlig bevis på. Det blir forferdelig om City vinner ligaen. Da vil de snakke om at de vant ligaen mot oss. Det blir helt grusomt.

Les også: Lampard vil gjøre som Giggs og Scholes

Største noensinne
Steven Allweis er ikke i tvil om at det nå er klart for tidenes største og viktigste Manchester-derby gjennom tidene.

– Det er helt klart det største. Vi ser ut til å si det samme hver sesong nå, men dette er det største. Ingen tvil. Det handler om viktigheten og hvor avgjørende dette kommer til å bli. Det har alltid vært kampen folk umiddelbart har tenkt på når terminlisten har kommet – spesielt for Mancunians. Derbyene har alltid hatt stor betydning for supporterne. Vi er jo ikke særlig begeistret for hverandre, sier han.