langhopen
langhopen

Er dette Tippeligaens beste frisparkfot?

TV 2 Sporten testet Ørjan Hopens skuddbein. Se den utrolige presisjonen her.

Sogndal (TV 2 Sporten): Sogndals Ørjan Hopen har imponert de aller fleste med sin fryktede venstreslegge. Selv har han innsett at han er nødt til å dyrke sitt store force.

– Dette kan bli levebrødet mitt, sier Sogndals Ørjan Hopen.

Derfor har Hopen studert de store fotballstjernenes frisparkteknikk.

– Jeg har sett en god del på Juninho og Ronaldo. Deres teknikk er derimot litt vanskelig. Jeg har derfor funnet min egen frisparksteknikk - hvor jeg står litt mer sidestilt - litt som Beckham, forklarer Hopen.

Les også: Se Rade Pricas eventyrlige hælscoring

Har alltid tatt frispark
I fjor stoppet Hopen på seksTippeligamål. I år har midtbanespilleren så langt scoret ett, samt hatt en assist. Og i forrige seriekamp mot Vålerenga var det farlig hver eneste gang sogndølen fikk sjansen.

– Frispark har jeg alltid trent mye på og jeg forstod vel at jeg var god på det da jeg var 14-15 år. Jeg har alltid tatt frisparkene på klubblag. Det er bare trening og terping som skal til. Jeg står derfor ofte igjen etter treningene for å skyte, sier han.

Lover mål og assist
Mot Molde er det ventet fullt hus på Fosshaugane Campus. Sogndal har overrasket svært positivt i sesonginnledningen og er så langt ubeseiret.

–Jeg tror vi har gode sjanser. Vi har vært solide og ikke tapt i år. Vi planlegger å fortsette den trenden og går for tre poeng. Det er bare å gunne på.

Hva lover du mot Molde?

– Jeg lover en scoring og en målgivende. Jeg liker litt press, ler Hopen.