Tafeltind Troms Lyngsalpene (Foto: Ola Njå Bertelsen, © Ola Njå Bertelsen)
Tafeltind Troms Lyngsalpene (Foto: Ola Njå Bertelsen, © Ola Njå Bertelsen)

Toppturer i Troms

Troms var denne ukens mål i serien «Mitt Norge» på God Morgen Norge. Lommekjents egen turekspert Kristen Ryeng kommer med toppturtips.

Dette er virkelig et fylke fylt av turopplevelser. For folk som er glade i å være ute, kanskje spesielt vinterstid, er Troms et yndet turmål. En fantastisk natur som varierer fra alpine fjell til roligere sletter kombinert med en lang vinter. I dette fylket holder Kristen Ryeng til, Lommekjents egen turekspert i Troms.

Kristen Beskriver seg selv på denne måten «Jeg søker stadig nye fjell og områder, og den optimale tur er til et nytt turmål jeg tidligere ikke har besøkt. Det har på mange måter blitt en slags "sport" hvor man "samler" topper man har besteget.»

Han har sin egen nettside hvor han deler turene sine. Disse turene har Kristen også begynt arbeidet med å legge ut på Lommekjent.no. På Nettsiden til Kristen finner du blant annet mange flotte panoramabilder fra topper han har vært på.

Nettsiden til Kristen finner du på KristenRyeng.com.

Over 30 forslag til toppturer i fylket har Kristen lagt ut på Lommekjent og flere er på vei. De strekker seg fra lette fjellskiturer til mer krevende toppturer med lang oppstigning og er godt egnet for tungt utstyr til nedturen. Vi har plukket ut noen av turene hans til deg her.

Alle turforslagene til Kristen finner du under hans bruker på Lommekjent.no

Durmålstinden, 921 moh

Durmålstinden ligger på Kvaløya ca 2-3 mils kjøring fra Tromsø. Denne toppen ligger i et meget populært utfartsområde på Kattfjordeidet - hvor man fra samme startpunkt kan velge blandt topper som Skitntind, Middagstind, Storsteinnestind, Djæveltann m.m.

Selv et godt stykke utpå våren, tidlig sommer (mai - juni) vil du kunne møte på ivrige skientusiaster på tur her.

Se flere bilder og les hele turbeskrivelsen på Lommekjent.no

Laksvatnfjellet, 876 moh

Laksvatnfjellet Foto Kristen Ryeng

Laksvatnfjellet ligger ved Laksvatn i Balsfjord kommune ca 30-40 minutters kjøring fra Tromsø. Fjellet måler 876 meter over havet og ligger i nær tilknytning til Litletind, Henriktind og Rasmustind (alle sør for Laksvatn).

Fra toppen er det flott utsikt og dersom du er kjent i områdene rundt kan du stå lenge og studere kjente og ukjente topper i alle himmelretninger.

Se flere bilder og les hele turbeskrivelsen på Lommekjent.no

Fugltinden, 1033 moh

Fugltinden foto Kristen Ryeng

Fugltinden ligger i Balsfjord kommune sørvest for Laksvatn og nord for Storisteinnes. Fra toppen er det storslått utsikt over Nordfjorden mot vest. I nordlig og østlig retning ses Balsfjorden og kjente fjell som Svartnestinden, Andersdaltinden, Blåtinden, Laksvatnfjellet, Henriktinden, Litletinden og Perstinden.

Se flere bilder og les hele turbeskrivelsen på Lommekjent.no

Tromsø har mer å by på enn toppturer kanskje finner du noen turforslag som kan passe deg på Lommekjent.no? Og om du ser at det mangler noen av dine favoritturer, hvorfor ikke legge de inn selv slikt at andre kan få muligheten til å gjøre seg kjent der du liker deg best?

Besøk Lommekjent.no