Sir Alex Ferguson. (Foto: NIGEL RODDIS/Reuters)
Sir Alex Ferguson. (Foto: NIGEL RODDIS/Reuters)

Ferguson synes synd på United-fansen

– Gud vet hvordan de føler seg nå, men forhåpentligvis gjør vi det godt igjen på mandag, sier United-sjefen.

Med seier mot Everton i forrige runde, ville United kunne klart seg fint med tap mot City. Men på eget gress mistet «De røde djevlene» en tomålsledelse og kampen endte 4-4. Nok en gang har Manchester United gjort det vanskelig for seg selv.

– Jeg er en masochist - det ble jeg for 26 år siden, spøker Ferguson på pressekonferansen før helgen.

Mest av alt ønsker Ferguson å innfri supporternes forhåpninger. Det mener han at de fortjener, etter å ha blitt utsatt for mer drama enn det som var ønsket.

– Med tanke på vår historie, har vi nesten forventet det. Vi gjør det vanskelig for oss selv. Våre supportere har vært utsatt for lignende drama år etter år. Gud vet hvordan de føler seg nå, men forhåpentligvis gjør vi det godt igjen på mandag.

Se utdrag fra pressekonferansen i videovinduet øverst

Positiv innstilling

rooney (Foto: Jon Super, © JS WS**LON**)
rooney (Foto: Jon Super, © JS WS**LON**)
På pressekonferansen var Ferguson i godt humør og smilte bredt til de fremmøtte. Som vanlig ser han rolig ut før en viktig kamp.

Det forklarer 70-åringen med at synes hans eget lag er i den klart beste posisjonen før oppgjøret på Etihad.

– Vi er i en bedre posisjon enn Manchester City, for vi klarer oss med to forskjellige utfall - de klarer seg bare med ett. De må vinne, vi kan både spille uavgjort og vinne. Men både min og klubbens innstilling vil alltid være at vi skal prøve å vinne, forteller Fergie.

Nå skal han ta med seg laget til Wales for å få spillerne bort fra det verste medietrykket i dagene før kampen.

City større enn Liverpool
Et spørsmål som har dukket opp i det siste er: Manchester United-Liverpool eller Manchester United-Manchester City - hvilken kamp er egentlig størst?

Så sent som i januar var ikke Sir Alex Ferguson i tvil om at Liverpool-kampen var den viktigste og største. Men med mandagens tittelkamp i tankene, har United-bossen endret mening.

Les også: Tidenes oppladning til seriefinalen

– Det gjelder kanskje ikke når det kommer til det emosjonelle, for Liverpool-United er alltid emosjonellt. Men definitiv når det kommer til viktighet. For øyeblikket kan den nok rangeres foran Liverpool-kampene, med tanke på at de (City) er våre direkte konkurrenter nå, sier Ferguson ifølge The Guardian.

– Må bli vant med å møte City i storkamper
Allerede i høst viste Manchester City at de kunne utfordre byrival United i kampen om Premier League-tittelen.

Det at han rangerer City-kampen foran Liverpool-kampen, indikerer hvor seriøst Ferguson ser på utfordringen fra de lyseblå. Og skotten er sikker på at oppgjørene mellom de to Manchester-lagene kommer til å fortsette å være viktige i tittelkampen i flere sesonger fremover.

– Vi må bare bli vant med å møte City i storkamper, for de forsvinner ikke. Den økonomiske støtten deres betyr at vi kommer til møte dem i mange storkamper.