Stadionåpning i Mjøndalen: Mjøndalen IF - Bryne FK

Kamp: Mjøndalen IF – Bryne FK

2011: 0-0

2010: 3-1

2009: 2-1

Tre siste kamper hjemmelag: Tap, Seier

Karantener hjemmelag: Ingen

Nøkkelspillere ute med skade hjemmelag: Gulsvik, Boldt

Nøkkelspillere usikre hjemmelag: Kortgaard-Ingebrigtsen, Granaas,

Tre siste kamper bortelag: Tap, Tap, Seier

Karantener bortelag: Ingen

Nøkkelspillere ute med skade bortelag: Møster,

Nøkkelspillere usikre bortelag: Herrem, Dahle Høiland, Stenersen, Ertzeid, Midtsian

Antatt lagoppstilling hjemmelag:

Forn – Rønningene, Sundli, Bernstein, Helton – Ohr, Idris, Karlsen, Gunnarson – Kortgaard Ingebrigtsen, Kirkevold

Antatt lagoppstilling bortelag:

Kristiansen – Landro, Gulowsen, Risholt, Lode – Larshus Larsen, Stokkeland, Ertzeid, Nyborg – Helle, Bright

Kampvurdering:

Denne kampen mellom Mjøndalen og Bryne åpner den nye Mjøndalen Stadion. Gamle ærverdige Nedre Eiker Stadion er byttet ut med en moderne kunstgressarena med flotte publikumsfasiliteter. Men dette byttet til ny stadion og nytt underlag gjør at de må skaffe seg den gode hjemmebanefølelsen raskest mulig, lik den de hadde på Nedre Eiker. Kanskje vi ser et mer spillende hjemmelag, samt at gode spillende bortelag får bedre mulighet for å spille sitt spill da de gjester Mjøndalen.

Hjemmelaget håper i det lengste at kaptein Kortgaard Ingebrigtsen skal bli klar til oppgjøret. Han er en meget sentral spiller for laget, og har nok blinket seg ut denne datoen som comeback-time! I så fall tror vi at Paul ryker ut av startoppstillingen. Karlsen var ute sist, men vi tror han kommer inn sentralt på midten. Dette skyver Helton ned på en backplass, hvor enten Rønningene eller Solberg i så fall ryker ut. Det er også litt åpent om hvem som spiller venstrekant, enten blir det Gunnarsson som startet sist eller så er Stokke et godt alternativ.

Bryne har hatt en tøff åpning på sesongen, kanskje mye på grunn av mye skader og sykdom. Til denne kampen har de også en rekke spillere usikre, men positivt er det at Stokkeland som var lysende god sist ikke er skadet slik mange trodde. I tillegg tror vi det er duket for comeback fra start for kaptein Ertzeid. Det vil gi laget en moralsk boost, og vil heve det offensive spillet. Midstian sliter fortsatt med strekk og er tvilsom, det duker for samme backfirer som sist. På midten tror vi at Ertzeid starter på bekostning av Urstad. Larshus Larsen eller Nyborg kan ryke ut hvis Herrem er spilleklar. Da danner han spisspar med Bright og Helle går ned som kant.

Mjøndalen hadde en forferdelig opplevelse i forrige runde mot Kisa borte, med tap 5-0. Vi tipper det er en ekstra tent gjeng som løper ut i de brune draktene denne lørdagen, både for å revansjere det tapet og også vise seg frem på sitt nye Stadion. Bryne har vært tafatte de to siste kampene som har endt med tap. Laget må raskest mulig tilbake på vinnersporet, hvis ikke urolighetene som var i klubben i vinter skal blusse opp. All statistikk tyder på at Mjøndalen skal vinne denne kampen etter braknederlaget sist. Men Bryne er et godt lag når de(en sjelden gang) får ut potensialet sitt, og har kapasiteten inne til å slå hvemsomhelst i årets Adeccoliga!