Lokalderby med 550 km distanse mellom lagene: Bodø/Glimt–TUIL

Kamp: Bodø/Glimt–TUIL

2011: Ikke i samme divisjon

2010: 2–0

2009: Ikke i samme divisjon

Tre siste kamper hjemmelag: Tap, Seier, Uavgjort

Karantener hjemmelag: Ingen

Nøkkelspillere ute med skade hjemmelag: Ingen

Nøkkelspillere usikre hjemmelag: Nordberg, Nordberg, Wemberg, Jacobsen

Tre siste kamper bortelag: Seier, Tap, Tap

Karantener bortelag: Ingen

Nøkkelspillere ute med skade bortelag: Ingen

Nøkkelspillere usikre bortelag: Yndestad

Antatt lagoppstilling hjemmelag:

Londak–Skovgaard, Wemberg, Braaten, Imingen–Berg, Knarvik N’Diaye–Sane, Braaten, Johansen

Antatt lagoppstilling bortelag:

Sørensen–Yndestad/Arnøy, Talberg, Bertheussen, Rinde–Johnsen, Johansen–Strøm, Kjæve, Lysvoll–Waage

Kampvurdering:

Glimt røk på tap borte mot Hødd sist, men var veldig uheldige/udyktige som ikke klarte å sette flere scoringer i nettet på Høddvoll. Bare en glimrende Nyland i hjemmeburet og stengene hindret gjestene å ta med seg minst ett poeng fra den kampen. TUIL fikk tilbake viktige Talberg i midtforsvaret til forrige kamp, og umiddelbart ble tapene de to første rundene snudd til seier mot Notodden hjemme.

Glimt har alternativer i fleng fremover i banen og gir trener Hansen bare positive utfordringer. Sist satt han igjen Jim Johansen hjemme i Bodø da laget dro til Ulsteinvik for å møte Hødd. Det skrives i avisen i Bodø at nevnte Johansen har vært god på treninger og kommer til å starte helgens oppgjør. Men bakover i banen er det en del usikkerhetsmomenter. Stopperne Nordberg og Wemberg var ikke med i troppen sist, og er tvilsomme til dette oppgjøret. Høyreback Jacobsen fikk seg en smell tidlig i kampen, og forlot banen allerede etter 30 minutter. Men det finnes alternativer hvis alle disse tre er ute. Skovgaard kan flyttes ut som back og Sane ned som stopper. Hvis ikke kan Skovgaard fortsette i midten, mens midtbanespiller Saltnes bekler høyrebacken. Vi tror at Wemberg er tilbake for Glimt, og frigjør Skovgaard til å spille back hvis Jacobsen er ute.

TUIL stilte nesten fullt mannskap sist. Vi tror de får tilbake Yndestad til dette oppgjøret og at han går inn som høyreback. Hvis ikke fortsetter Arnøy i den posisjonen mot sin gamle klubb. Da har trener Helstrup kun positive utfordringer med å sette sammen laget fra en skadefri tropp.

Aspmyra er en bane Glimt bør slå alle nyopprykkete lag på, ingen tvil om det. Laget var gode sist mot Hødd selv om det ble tap, men slet lenge mot et lavtliggende Alta runden før. Så kan også bli tilfelle mot et TUIL lag som er gode til å holde på ballen i laget, og er hvasse i overgangsfasen. Målet mot Notodden sist kom etter en meget godt gjennomført kontring, og borte mot KIL var de veldig nære ved å ta ledelsen både en og to ganger etter godt kontringsspill. Så vi ser for oss en kamp hvor et godt Glimt lag fører mye av spillet, men at de kan bli straffet på kontringer imot. Og selv om det er hele 55 mil mellom byene lagene kommer fra, blir dette regnet som et nordnorsk derby. Så det kommer til å smelle i duellene her!