Toppoppgjør i Trondheim: Ranheim Il – IK Start

Kamp: Ranheim IL–IK Start

2011: Ikke i samme divisjon

2010: Ikke i samme divisjon

2009: Ikke i samme divisjon

Tre siste kamper hjemmelag: Seier, Seier, Seier

Karantener hjemmelag: Ingen

Nøkkelspillere ute med skade hjemmelag: Kråkmo

Nøkkelspillere usikre hjemmelag: Ingen

Tre siste kamper bortelag: Uavgjort, Seier, Uavgjort

Karantener bortelag: Ingen

Nøkkelspillere ute med skade bortelag: Kristiansen, Børufsen

Nøkkelspillere usikre bortelag: Mathisen, Madsen

Antatt lagoppstilling hjemmelag:

Barli–Rønning, Tronseth, Moe, Malmo–Løkberg, Reginiussen, Åsen, Stilson–Stene – Bye

Antatt lagoppstilling bortelag:

Lund Hansen–Nouri, Andersen, Kristjansson, Vikestøl–Asante, Owello, Søgård, Hoff–Aas, Vilhjalmsson

Kampvurdering:
Ranheim står med tre strake seirer. Riktignok to seire mot nyopprykkede lag, samt mot et vaklende og skadeskutt Bryne. Likevel har de imponert med å fremstå som en solid enhet, med toppscorer Stene i spissen. Start tok med seg ett poeng fra Sandefjord sist og er fortsatt ubeseiret. To av kampene har endt uavgjort mot sterk motstand, men Start fremstår solide og har delvis etterlevd favorittstempelet om å vinne avdelingen.

Ranheim har startet med det samme laget i tre kamper på rad, og vi tror de samme elleve får tillit denne gangen her også. Det rapporteres ikke om noen skader i leiren, og den som er nærmest å komme inn i laget er den gode kantspilleren Krogstad. Vi tipper han starter på benken denne gangen også, både av hensyn til sin skadesituasjon og også fordi Stilson og Løkberg har prestert godt på kantene.

Les også: Selnæs: – Hodeløs oppførsel fra så å si samtlige i oransje

Start har flere spillere å velge blant til denne kampen. Keeperplassen er det en tett duell mellom Lund Hansen og Valderhaug som utkjempes. Trener Mjelde har sagt han vil velge den han mener passer best til den enkelte kamp, noe som gir både ulemper og fordeler for keeperne. Forsvarsfireren blir den samme da både Mathisen og Madsen er utelatt fra troppen. De er i trening, men kampen har tydeligvis kommet for tidlig for begge. Oladapo går en usikker fremtid i møte som kant, og blir nok erstattet med Hoff i denne kampen. Det medfører at Hoff blir trukket lenger bort fra mål, men det trenger nødvendigvis ikke å bety at det er noen mindre sjanse for at han skal få sesongens første fulltreffer. Vilhjalmsson vil da få selskap av en unggutt på topp. Det står mellom Aas og Tveit. Vi tror Aas får muligheten etter det gode innhoppet han hadde i forrige kamp mot Sandefjord.

Mjelde sa tidligere i uken at de har temmelig mye å gå på for å ta ut makspotensialet sitt. Hvis Start har mye å gå på sammenlignet med det de har prestert til nå, tror vi laget nærmest blir uslåelige i Adeccoligaen. Men samtidig tror vi også at Start bør opp mot makspotensialet for å ta med seg tre poeng fra kunstgresset på Ranheim.

Ranheim har fremstått meget solide til nå, og Robert Stene er «on fire»! I tillegg nærmer Daniel Krogstad seg mer og mer kampform, noe som vil gi laget et ytterligere løft. Laget har også fremstått veldig solide bakover, og har kun sluppet inn ett mål til nå.