Mats Zuccarello Aasen (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
Mats Zuccarello Aasen (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

Fortsatt uklart om Zucca blir med til VM

Samtidig er det klart at Tommy Jakobsen ikke spiller VM.

Zuccarello pådro seg brudd i håndleddet i mars.

– Han føler armen er blitt mye bedre. Han er nok klar til å spille ishockey i begynnelsen av mai, sier landslagssjef Roy Johansen til NRK.

Må bli slått ut av sluttspillet
Nordmannen er også avhengig av at New York Rangers og farmerlaget er ute av sluttspillet for å få delta i VM.

– Foreløpig er både Rangers og farmerlaget Connecticut Whale i sluttspillet. De to lagene må først bli ferdig med sine sluttspill, altså bli slått ut, før Zuccarello er klar for oss. Det er noen hindre før han er i VM, sier landslagssjefen.

Rangers spiller avgjørende kamp i 1. runde mot Ottawa Senators natt til fredag.

Les også: Da fotballens største så rødt

Jakobsen ikke med
Tommy Jakobsen spiller ikke i ishockey-VM for Norge. Han må gjennom en kneoperasjon 11. mai, og dermed er han uaktuell for den norske VM-troppen.

Tommy Jakobsen (Foto: Skibstad, Kent/NTB scanpix)
Tommy Jakobsen (Foto: Skibstad, Kent/NTB scanpix)

– Det er bare slik det er. Jeg må tenke litt på beinet og resten av livet mitt også. Jeg har to småtasser hjemme jeg skal løpe etter, og noen ganger må man ta litt hensyn til seg selv også, sier Jakobsen til Hockeymagasinet.

Les også: – Kjipt å miste Mesterliga-finalen på grunn av en dommerfeil

Han er den spilleren som har flest kamper på ishockeylandslaget for Norge gjennom alle tider, og han var aktuell for årets VM i aller høyeste grad. Men etter konsultasjoner hos Lars Engebretsen i Olympiatoppen samt en MR-undersøkelse, ble det etter hvert klart at han måtte takke nei til VM i Sverige og Finland.

Ute på grunn av kneskade
Kneskaden som nå definitivt har satt Jakobsen utenfor årets VM, pådro han seg i en av årets semifinalekamper mot Vålerenga i sluttspillet.

Heller ikke i fjor var den tidligere landslagskapteinen med i VM-sluttspillet, men han sier at den skaden han sliter med nå i alle fall ikke skal være årsaken til at han legger opp. (©NTB)

Norges første motstander i VM er Sverige 4. mai. Deretter venter Russland (6/5), Tsjekkia (7/5), Italia (9/5), Latvia (12/5), Tyskland (13/5) og Danmark (15/5). (©NTB)

Mer innhold fra TV 2