Gabriel Rasch. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Gabriel Rasch. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Rasch melder seg Giro-klar

Til tross for et tynt treningsgrunnlag melder kneplagede Gabriel Rasch seg klar til Giro d'Italia.

– Det blir som når fotball-landslaget drar til et mesterskap: Man vet at de ikke kommer til å vinne, men det blir gøy likevel, sier han til tv2.no.

– Ikke hundre prosent
Rasch har slitt med skadeproblemer i over en måned, og har nesten ikke fått trent. Likevel reiser han til Danmark i neste uke - og stiller på startstreken i Giroen 5. mai.

– Jeg er ikke hundre prosent, men nå ser jeg endelig lyset i tunnelen, sier 36-åringen, som så sent som 17. april uttalte at han var usikker på deltakelse.

– Har du nok treningsgrunnlag til å tåle et så tøft ritt?

– Tja, det blir nok seigt. Men jeg skal forsøke å gjøre mitt beste for laget og håper på en positiv utvikling underveis. Om jeg kommer meg i mål, så blir jeg i hvert fall i god form etterpå, trøster han seg med.

– Tung periode
FDJ-BigMat-rytteren fikk føling med kneproblemene allerede i mars. Han måtte bryte Milano-SanRemo etter fem mil - siden har ikke Rasch syklet et eneste ritt.

Han har forsøkt forskjellige metoder og behandlinger for å bli frisk - uten hell. I et siste, desperat, forsøk tok han fullstendig treningsfri i forrige uke. Men heller ikke det hjalp.

– Det har vært en tung periode, og jeg har omtrent ikke tenkt på annet, forteller han.

Sjokkbølgeterapi
Tidligere denne uka var Rasch i kontakt med en kiropraktor som anbefalte en ny behandlingsform. Det har gitt fremgang.

– Nå går det i akupunktur, sjokkbølgeterapi og massasje. Jeg har hatt to behandlinger og merker allerede fremgang. Så nå har jeg fått gode sykkeløkter både i går og i dag, sier han.

Rasch mener at det ikke er kneet som er problemet, men muskler og sener i området rundt.

– Jeg hadde en stygg velt under Eneco Tour i august i fjor, etter å ha most låret inn i en stolpe. Jeg har funnet ut at dette må være forklaringen på skaden. Det har ligget og ulmet siden, sier Rasch - som nå håper at skademarerittet er over.