SKRYTER AV EKS LAGKAMERATEN: Erik Huseklepp og Andros Townsend ble begge utlånt til Birmingham i løpet av to dager i mars 2012. Nordmannen skryter av sin tidligere kantkollega. (Foto: Joe Giddens/Pa Photos)
SKRYTER AV EKS LAGKAMERATEN: Erik Huseklepp og Andros Townsend ble begge utlånt til Birmingham i løpet av to dager i mars 2012. Nordmannen skryter av sin tidligere kantkollega. (Foto: Joe Giddens/Pa Photos)

Brann jobber med å hente hjem Huseklepp: – Skal han hjem, skal han hit!

Klubben har jevnlig dialog med Erik Huseklepp.

Brann jobber med å hente Erik Huseklepp hjem til Bergen til sommeren, og har jevnlig hatt dialog med England-proffen.

– Han er vår spiller. Vi anser han som vår og byens spiller. Jeg tror alle følger han tett og vet hva han driver med. Vi holder naturligvis kontakten rent personlig. Det er artig at han har fått sjansen i utlandet, så får vi se hva fremtiden bringer, sier Brann-trener Rune Skarsfjord.

Les også: Huseklepp ble pappa

– Skal han hjem skal han hit
– Han er elsket her i klubben av supportere og de som jobber her. På ett eller annet tidspunkt så vil han igjen spille for Brann. Hvor tidlig – det vet jeg ikke, sier Skarsfjord.

Hvor uaktuelt er det å se Erik Huseklepp tilbake i Bergen allerede i det vinduet som kommer?

– Det blir litt hypotetisk. Han må først finne ut hva han vil gjøre, så er det kontraktssituasjonen. Det blir for mange faktorer, men først bør han konsentrere seg om playoff og så får han stake ut kursen etter hvert. Om det blir om noen år eller om kortere eller lengre – så har vi ingen anelse.

Kan du her og nå si om det jobbes med å få ham til Bergen?

– Hvis det er aktuelt for Erik er vi er alltid på tilbudssiden. Skal han hjem, skal han hit!

Nær Bari-enighet
Bari skylder Brann fortsatt fem millioner kroner etter overgangen sommeren 2010. I følge Branns daglige leder er pengene nærmere nå enn noensinne.

Brann ble denne uken enige med Bari om at de skal komme til en konklusjon.

– Vi har nå fått en skriftlig avtale med Bari hvor de forplikter seg til å gjøre opp for seg for det vi har utestående hos oss. Vi har også fått en bekreftelse på at de skal komme med en bankgaranti i henhold til dette og dersom de ikke skulle klare å imøtekomme forpliktelsene sine så er de villige til at vi i fellesskap skal legge saken frem for CAS (den internasjonale idrettsdomstolen red. anm.) for å få en juridisk avgjørelse på saken, sier Roald Bruun-Hanssen til tv2.no.

– Dette er betryggende og gir oss en større grad av sikkerhet i forhold til det vi har utestående hos Bari, fortsetter han.

Om en eventuell Huseklepp-overgang er Bruun-Hanssen mer sparsommelig med info.

– Jeg ønsker ikke å kommentere saken. Det er en komplisert sak med mange klubber involvert. Hvor vi i dag har et forhold til Bari som motpart – hvor vi er villig til å forholde oss til det på best mulig måte. Erik Huseklepp har et avtaleforhold til Portsmouth i to år til. Det er det vi forholder oss til, er alt Bruun-Hansen ønsker å si om en eventuell overgang.