Eskil1
Eskil1

– Savner kjæreste

Eskil Pedersen snakker ut om tilværelsen utenfor rettssalen.

Eskil Pedersen kom for alvor inn i søkelyset etter Utøya tragedien den 22 juli 2011. Fra å være en forholdsvis anonym leder for Arbeiderpartiets ungdomsparti AUF, ble han brått et kjent fjes for hele Norge og resten av verden.

Savner kjæreste fra tid til annen

Midt oppe i rettssaken kan det være vanskelig å ta seg tid til å ta en pause fra alt det vonde man må gjenoppleve. Men etter en lang dag i retten synes Eskil det er deilig å komme hjem og lukke døren bak seg.

– Jeg trives veldig godt i mitt eget selskap, men jeg kan fra tid til annen savne en kjæreste, sier Eskil Pedersen til Ettermiddagen

– Men det er vanskelig å planlegge å få seg en kjæreste, det må bare komme når det kommer.

Må være omsorgsfull

Den dagen den rette dukker opp i Eskils liv, er det viktig for han at denne personen er omsorgsfull og bryr seg om folk rundt seg, sier han på spørsmål fra Stian Barnsnes Simonsen.

– Jeg ønsker en hyggelig gutt som bryr seg om folk rundt, så hyggelig og omsorgsfull er stikkorene tror jeg, sier han

– Jeg har en jobb som er utrolig sosial hvor jeg er med mennesker hele dagen, så jeg synes det er deilig å komme hjem å legge seg på sofaen og bare slappe av.

Tenker på 22 juli hver dag

Forrige uke uttalte Anders Bering Breivik i sin vitneforklaring at han hadde planer om å halshugge og filme AUF-lederen under angrepet på Utøya.

– Jeg har vært klar over disse opplysningene en god stund, men det er klart det ikke er noe hyggelig å høre, sier han og legger til:

– Fokuset mitt har vært på de som ble drept.

– Jeg sover stort sett godt, men selvfølgelig går det ikke en dag uten at 22 juli er i tankene mine, sier han.