Treviso

Treviso betyr “tre visuelle”. Under styre av Roma, ble Treviso et viktig urbant senter, men på grunn av sin geografiske posisjon har byen måtte tåle alle de barbariske invasjonene.

Etter år tusen fikk Treviso sitt eget universitet. I det attende århundre fikk Treviso teater, og bygd palasser og monumenter i sentrum av byen.

Uheldigvis har området blitt rammet av utenlandsk okkupasjon; først var det franskmennene som styrte byen, deretter av østerrikerne. Under dominans av sistnevnte ble mange offentlige institusjoner etablert, som skole, post, tinghus og jernbaner. Områdets historiske sentrum er attraktivt med sine praktfulle palasser og religiøse monumenter.

Fra dette området kom den første kvalitetsrøde “Radicchio” fra, som brukes til koking av risotto, samt til stuinger og omeletter. Hvit asparges er en delikatesse fra Treviso. Viner som Montello og Colli Asolani er noen av flere prestisjefylte viner fra området. Lokale retter er “baccalà” (tørket, saltet torsk), ostene Asagio og Morlacco, samt et stort utvalg av supper og kjøtt.

Området har flere ganger vært vertskap i Giro d’Italia.