Limone sul Garda

Beboelsen til Limone Garda dateres helt tilbake til 600 f.Kr. Områdets næring har gjennom generasjoner vært fiske og dyrking av oliventrær. Senere startet dyrkingen av sitrontrær, der det også ble bygget drivhus for dyrking om vinteren. Både sitron, lime og appelsiner ble tidlig eksportert ut i Europa.

I etterkrigstiden gikk den lokale økonomien gjennom en moderniseringsprosess, med et fokus på turisme fra Nord-Europa. Den lille fiskelandsbyen ble omgjort til et turistsenter med over en million besøkende årlig.

I 1979 oppdaget forskere at mennesker i Limone har en mutant form for forapolipoprotein i blodet, som induserte en sunn form for høyt kolesterol. Dette gi en redusert risiko for åreforkalking og andre hjerte- og karsykdommer. Proteinet har gitt innbyggerne i landsbyen ekstrem lang levetid. Flere av de som bor i Limone er eldre enn 100 år gamle.

Bortsett fra sitrusen, er Limone kjent for olivenolje av høy kvalitet, fisk (karpe, gjedde, abbor, ål), hvit trøffel, og vin. Av viner produseres blant annet Chardonnay, Nosiola, Pinot Blanc og Lugana i Limone sul Garda.

Limone har sin debut som startby i Giro d’Italia.