Frosinone

Byen Frosinone er hovedstaden i provinsen av samme navn, og har omlag 50 000 innbyggere. Frosinone ligger rundt 75 km sørøst for Roma.

I antikken var Frosninone dedikert til jordbruk og håndverk, men i dag er det et industrielt og kommersielt sentrum med stor farmasøytisk industri. Byen har fremdeles håndverkproduksjon, av både tekstil og sko. Høyteknologinæringen har vokst raskt de siste tiårene, særlig når det gjelder bank og andre økonomiske tjenester.

Frosinone har før-romersk opprinnelse, og ler rammet et stort antall ødeleggelser og plydring i løpet av sin historie; både pest, jordskjelv og kriger. Dette er årsaken til at det er svært få bemerkelsesverdige severdigheter fra fortiden i byen.

Kjøkkenet kan tilby mange spesialiteter, blant annet maccaruni krydret med kyllingsaus, provatura fritta(en slags mozzarella), suppe med bønner, løk, bacon, salt, pepper, og en dråpe olivenolje. Det er dessuten viktig å nevne den lokale hvitvinen, Passerina del Frusinate, og den røde vinen, Atina Cabernet.

Frosinone har tre ganger vært målby i Giro d’Italia: i 1975, 1985 og 2005.