Rocca di Cambio

Rocca di Cambio, en liten fjellbygd i provinsen L'Aquila, er en del av Sirente-Velino Regional Park. Roccas opprinnelse er usikker, den første bosettelsen kan ha funnet sted i nabolaget av Santa Lucia Abbey (som dateres tilbake til det fjerde århundre), men det har også blitt fortalt om en vandrende folkemengde fra Forcona og Aveja på tidspunktet for Lombard okkupasjon. Inntil åpningen av Capo Felices anlegg har ikke økonomien i Rocca di Cambio vært blomstrende, dette førte til at et stort antall unge mennesker emigrerte. Vinterturisme og flere besøk av pave Johannes Paul 2. forandret den sosiale og økonomiske situasjonen i dette territoriet.

Byområdet har flere kirker: Chiesa Madre av Santa Maria (eller Annunziata Church), San Pietro Collegiata (filmet i "il Ritorno di Don Camillo"), Santa Lucia Abbey.

En typisk Rocca di Cambio-rett er Pizza Sfogliata (12 lag med butterdeig med olivenolje, revet sitron, sukker, kanel og pepper) og "Surgitt", fersk pasta krydret med en saus laget av hvitløk, ansjos, tomater, muskat, persille, basilikum og rosmarin.

Har vært målby tre ganger tidligere: i 1965 `66 og `68