Spaghetti Carbonara  (Foto: God morgen Norge)
Spaghetti Carbonara (Foto: God morgen Norge)

Spaghetti Carbonara

Her er Wenche Andersens oppskrift.

– I tillegg til pastaen er det veldig viktig med masse sprøstekt bacon når du lager Spaghetti Carbonara, tipser Wenche Andersen.

I tillegg anbefaler hun å aldri la pastaen vente på gjestene, men heller la gjestene vente på pastaen.

– Da får du perfekt kokt pasta, sier Wenche.

Her er Wenche Andersens oppskrift!

Slik lager du hjemmelaget tomatsuppe

Spaghetti Carbonara

350- 400 g spaghetti

Ca 200 g bacon

olivenolje til steking

2 fedd hvitløk

Ca ½ dl kokevann fra spaghetti

4 egg

ca 2 dl revet parmesan, ev blandet med pecorino

grovmalt pepper

ev 4 eggeplommer i halve eggeskall ( kan sløyfes)

God morgen-Wenche og Reidar lager den tradisjonsrike retten fra Møre: – Nå blir det «baill»

Slik gjør du:

Kok spaghetti etter anvisning på pakken.

Stek finhakket bacon i olje i en stekepanne. Tilsett finhakket hvitløk mot slutten, hell over 2-3 ss kokevann fra pastaen.

Pisk sammen egg og halvparten av osten.

Hell kokevannet fra spaghettien (hold av litt av kokevannet). Legg spaghettien i stekepannen med bacon. Tilsett ev litt mer av pastavannet. Vend lett om. Trekk pannen vekk fra platen. Tilsett eggeblandingen i pannen med spaghetti og vend lett om.

Server straks.

Dryss over rikelig med revet ost og nykvernet pepper ved servering.

Ev en eggeplomme i eggeskall på hver tallerken

Flere oppskrifter:

Hjemmelaget majones og andre sauser med egg

Frokostmuffins med kokos og banan

Bak en litt sunnere sjokoladekake