Cecilia Brækhus (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)
Cecilia Brækhus (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)

Brækhus møter «The Hammer»

Cecilia Brækhus møter tyske Jessica Balogun i Herning 2. juni. Det blir en kamp mellom gamle kjenninger, for de to har sparret mye sammen.

– Jeg har vært i full trening lenge nå og er klar for møtet med Balogun. Hun er en ung og talentfull bokser, men det er ingen sjanse for at hun kan reise fra Herning med titlene mine, sier Cecilia Brækhus i en presseuttalelse fra Sauerland Event.

Balogun har bokset 23 kamper. 22 av dem er vunnet, mens det er blitt ett tap. Ti av seirene hun har sikret seg er kommet på knockout, men det skremmer ikke Brækhus, for de to har, som sagt, sparret mye sammen, så de kjenner hverandre.

Ny kamp på menyen
Balogun bokset sin forrige kamp 3. desember i fjor, og da slo hun rumenske Floarea Lihet på poeng over ti runder.

Brækhus på sin side holder VM-titlene i World Boxing Association (WBA), World Boxing Council (WBC) og World Boxing Organization (WBO). Hun har vært den suverent beste weltervekteren de siste årene, og kamplisten viser 19 kamper uten tap. Fem av seirene er kommet på knockout.

– Da jeg ble sendt på sykehus og forsto at det ikke kunne bli noen kamp mot Mathis, opplevde jeg den største nedturen og skuffelsen i livet mitt. Men kampen mot Mathis kommer til å bli noe av til høsten. Det er det full enighet om, sa Cecilia Brækhus til NTB tidligere i vår.

Mathis ble en svært aktuell motstander etter at den franske jenta knuste amerikanske Holly Holm, som lenge er blitt regnet som verdens beste kvinnebokser uansett vektklasse.

Hederstittelen ledig
Nå er den uoffisielle hederstittelen ledig, og kampen mellom Mathis og Brækhus kommer til å avgjøre hvem som kan kalle seg verdens ubestridte beste kvinnebokser i tiden som kommer.

– Balogun er ranket bare fire plasser bak Cecilia på rankingen. Hun er 23 år gammel og tøff, men selv om det blir en tøff kveld for Brækhus, er jeg overbevist om at hun nok en gang kommer til å vise styrken sin og gå seirende ut av dysten, sier promotor Nisse Sauerland i en pressemelding fra Sauerland Event.

Kampen kommer til å inngå i det såkalte Nordic Fight Night-konseptet, og ved siden av Cecilia Brækhus, som på en måte gjør et slags comeback etter å ha vært borte fra ringen i seks måneder, skal også den tidligere danske europamesteren i super mellomvekt, Mads Larsen i aksjon. Han møter italieneren Lorenzo Di Giacomo.

Brækhus og Larsen har trent sammen i Berlin den siste tiden.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2