Ingen bombe i Hvalertunnelen

Politiet i Østfold mottok en bombetrussel torsdag formiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SISTE: Politiets bombegruppe har gjennomsøkt tunnelen og det er ikke funnet spor eller gjenstander som kan knyttes til bombetrusselen, opplyser Østfold politidistrikt i en pressemelding torsdag ettermiddag klokken 15.14.

Tunnelen vil i løpet av kort tid åpnes for normal trafikk.

Uspesifikk trussel

Det var klokken 10.57 torsdag at politiet i Østfold mottok trusselen.

– Jeg kan bekrefte at det har kommet inn en bombetrussel mot Hvalertunnelen. Det er en uspesifikk trussel, sier operasjonsleder Lars Stenrød i Østfold politidistrikt til tv2.no.

I 14-tiden har bombegruppen ankommet og iverksatt søk i tunnelen.

– Det forventes at det tar tid å gjennomsøke den 3755 meter lange tunnelen, opplyser Østfold politidistrikt i en pressemelding.

Mens bombegruppen gjennomsøker tunnelen vil basestasjoner for mobiltelefoni tas ned i nærheten av tunnelen, og mobilnettet vil være nede.

Trusselbrev

Trusselen kom i brevform.

– Det kom inn et brev til politiet i formiddag, utover det ønsker jeg ikke kommentere verken innholdet i brevet, eller noe annet i forbindelse med det, sier Stenrød.

Både politiet og brannvesen er på stedet og tunnelen er sperret. Østfold politidistrikt har bedt om bistand fra politiets bombegruppe ved Oslo politidistrikt.

– Det er ikke fare for mennesker og situasjonen er udramatisk på stedet. Tunnelen er tom for både mennesker og biler, sier operasjonslederen.

Eneste vei

Det er riksvei 108 som går igjennom Hvalertunnelen, og veien er eneste vei til Kirkeøy.

Hvaler kommune sine nettsider informerer kommunen om hvilke muligheter innbyggere på øya har for å komme til eller fra øya.

Blant annet blir det satt opp fergetransport for å frakte skole- og barnehagebarn hjem utover ettermiddagen.

Trusselen vil etterforskes av Hvaler lennsmannskontor.