Kyllingtest1
Kyllingtest1

BLINDTEST: Kylling med eller uten saltvann?

Smaker det like godt? Vi har sjekket, se testen her.

Denne uken lanserer Rema 1000, kylling med saltvann. Kyllingen blir billigere, men samtidlig får du salt og vann med på kjøpet. I all hovedsak betyr det at kyllingen er sprøytet med saltlake slik at den blir saftigere.

Det er velkjent at det er sprøytet inn saltlake i både svensk og dansk kylling, og nå kommer altså saltvannskyllingen i norske butikkhyller. Matvarekjeden kaller produktet for «Godt kjøp».

Dårligere kvalitet

– Det er ikke til å stikke under en stol at vi konkurrerer på pris. Når vi lanserer disse produktene, viser vi at det er ulik kvalitet på varene, sier innkjøpssjef Tor-Erik Aag i Rema 1000 til Aftenposten

Kyllingtest33
Kyllingtest33
Vil du velge en lavere kvalitet på kjøttet, betaler du litt mindre. Men kjøper du en vanlig kyllingfilet, er dette den samme kvaliteten du får på supermarkedet, men til en høyere pris, påstår Rema-1000.

Blindtest

Med kjendiskokk Øyvind Hjelle fra «Vis meg ditt kjøleskap» i studio tok vi saken i egne hender og arrangerer en blindtest. Sammen med Joey Tempest fra 80-talls bandet Europe, Ole Edvard Antonsen og det danske stjerneskuddet Lucas Graham tester programlederne kylling med og uten saltvann for å få en endelig avklaring på hva som smaker best.

Resultatet ser du i videovinduet over!