terror-lund-4 - Ringte datteren «noen hundre ganger»

Jan Henrik Lund forteller hvordan han prøvde å få kontakt med datteren Anne Helene Lund rett etter bombeangrepet mot høyblokken. Datteren var på jobb i resepsjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lund beskriver hva som skjedde etter at han og familien fikk den første beskjeden om at det hadde vært en eksplosjon ved høyblokken i regjeringskvartalet der de visste at datteren var på jobb.

– Vi så de første fjernsynsbildene og så at alt var blåst bort, forteller Lund.

Han beskriver en ung kvinne som var begeistret for sommerjobben i departementene. Hun gledet seg til 22. juli fordi hun skulle jobbe i resepsjonen i høyblokken, et arbeidssted hvor det skjedde mer enn i en sommerstille Høyesterett hvor hun var plassert dagen før.

– Så fort vi hørte om dette, satte hele familien seg i bilen. Sønnen min kjørte, mens jeg satt ved siden av og ringte. Jeg ringte Anne noen hundre ganger. Jeg ringte politiet og til sykehusene i Oslo.

Lund er selv overlege og visste hvem han skulle ringe og hvilke spørsmål han skulle stille for å få svar.

– Men selv om jeg er medisiner, er denne forklaringen først og fremst en fars beretning om datterens livstruende skader og mine egne fryktelige minutter, timer, dager og måneder, understreker han. (©NTB)