Russekåring (Foto: Christian Moen)
Russekåring (Foto: Christian Moen)

Gjett hva denne ene kvelden kostet Bærums-russen

– Dette er prisen å betale for å ha det gøy.

Denne uka var det kick-off for Bærumsrussen med de såkalte «Skolekåringene» for russebusser i Telenor Arena på Fornebu. På dette arrangementet kåres det en vinnerbuss fra hver skole, og alle bussene er med i kampen om å bli «årets Bærumsbuss».

Familie og venner av russen fikk komme inn gratis på arenaen for å se russeshowene, men russen selv punget ut ganske mange tusen.

Deltakeravgift kostet 19.000 kroner per buss, pluss 5000 kroner i depositum. De som ville leie strøm av arrangøren betalte mellom 6.800 kroner og 9.300 kroner. Flere av russebussene brukte ifølge russen selv flere titalls tusen kroner ekstra på å leie fete lyd- og lysanlegg av forskjellige leverandører.

Les også: Aftenposten utnyttet russen i spekulativ salgskampanje

– So what

Å bruke så mye penger på én kveld er ikke noe problem, skal vi tro russen TV 2 hjelper deg snakket med i Telenor Arena.

– So what, vi skal ha en sykt bra kveld uansett. Vi velger å gjøre det fordi vi er opptatt av å ha en sykt bra russetid. Dette arrangementet er veldig bra, derfor bruker vi så mye penger på det. Det er verdt hver eneste krone, sier russ Lise Kiernan.

Les også: Elever raser mot russedress

– Ikke noe å spare på

Kiernan er ikke alene om å mene dette.

– Vi føler ikke at det er dyrt i det hele tatt. Det er prisen å betale for å ha det veldig gøy. Det er ikke noe å spare på, det er bare morsomt, sier Erling Vånge.

– Kommer dere ikke til å angre på at dere brukte så mye penger på dette?

– Nei, absolutt ikke. Dette er dritgøy, sier Marcus Craig til TV 2 hjelper deg.

Les også: Tar snikbilder på bussen – henger ut menns skreving

Pengepress på kåringen

Ikke alle valgte å delta på Skolekåringene. Russebussen Panorama ville ikke bruke så mye penger på én kveld, og ble værende utenfor Telenor Arena.

– Vi bruker pengene våre inni bussen i stedet. Vi føler vi får mer utav tre ukers «rulletid» (red.anm. kjøring med russebussen) enn åtte minutters spilletid der inne, sier Marius Siverts Midttun.

Saken fortsetter under bildet.

Russ Telenor Arena (Foto: Christian Moen)
Russ Telenor Arena (Foto: Christian Moen)

– Er det et press på å være der inne og bruke mye penger denne kvelden?

– Det er det definitivt, sier Midttun til TV 2 hjelper deg.

Til tross for at de sparer penger på å stå utenfor arenaen, innrømmer Panorama-bussen at det er kjedelig å ikke delta på Skolekåringen.

– Det er ganske kjipt, sier Haakon Trogstad Eia.

Les også: Disse prisene kan du ikke stole på

– Ikke god butikk

Det er ROK AS som arrangerer Skolekåringene i Telenor Arena. ROK hadde i fjor en omsetning på 29,5 millioner kroner.

Mie Skard (Foto: Christian Moen)
Mie Skard (Foto: Christian Moen)

– Er russen god butikk?

– Vi jobber med dette hele året. Det er jo det vi driver med, i tillegg til en del andre arrangementer. For oss har det ikke vært veldig god butikk så langt, men vi håper at vi skal klare å tjene penger på det etter hvert, sier Mie Skard, daglig leder i ROK AS.

Les også: Kluss med russ

Vil at foreldre tar kontakt

TV 2 hjelper deg har blitt kontaktet av foreldre som stiller spørsmålstegn ved kontrakter som er inngått og måten arrangøren ROK AS jobber på. ROK AS avviser at de prøver å lure russen.

– Det stemmer ikke. Jeg oppfordrer alle foreldre til å ta kontakt med oss, gjerne ringe meg og sende oss en mail, så kan de få all info og se avtaler og så videre. Det er mange misforståelser her, vi blir ofte sammenblandet med andre leverandører. Det synes vi er veldig leit, og vi håper at folk tar kontakt når det er noe de lurer på, sier Skard til TV 2 hjelper deg.

Trenger du vår hjelp? Send en mail til hjelperdeg@tv2.no

Følg oss på Facebook og Twitter