Sitter du bak dette rattet   da er du sannsynligvis en svært fornøyd bileier.
Sitter du bak dette rattet da er du sannsynligvis en svært fornøyd bileier.

Lexus knuser alle konkurrentene

17.000 norske bileiere kårer Lexus til vinner – i alle kategorier.

AutoIndex 2012 er undersøkelsen hvor 17.000 norske bileiere har gitt sin mening om bil og bilhold. De har svart på ca. 120 spørsmål innen fire kategorier: Selve bilen, forhandleren, verkstedet – og lojalitet. Resultatene fra årets undersøkelse er akkurat klare og viser at vi denne gangen har en klar vinner.

Del med Facebook.-vennene dine

For første gang er Lexus med i undersøkelsen, og debutanten markerer seg sterkt. Lexus tar like godt storeslem: Merket oppnår høyeste samlet poengsum noensinne – og vinner også samtlige underkategorier. Det har aldri skjedd før.

LES OGSÅ: Disse familiene er mest fornøyd med bilen sin

Viktig volummodell

– For oss er det svært tilfredsstillende at kundene plasserer Lexus som soleklar vinner i den mest omfattende og prestisjefylte undersøkelsen i bransjen. Lexus har ikke bare de beste bilene, men kundene er mest fornøyd med oss på alle områder, sier Lexus-sjef Jan Christian Holm i en pressemelding.

Lexus har vært i Norge i mange år, men et begrenset (og eksklusivt) modellutvalg har gjort salget relativt marginalt. Introduksjonen av Golfklasse-bilen CT 200h ga imidlertid Lexus en viktig volummodell. I 2011 solgte Lexus 477 biler, en økning på 160 prosent fra 2008 (183 biler).

Alt om Lexus på broom.no – klikk her:

BMW på andreplass

Første kvartal i 2012 tyder på at veksten fortsetter, med 179 solgte biler, en vekst på 90 prosent fra første kvartal i fjor. Samtidig med veksten er også forhandlernettet gradvis bygd ut.

Lexus ender for øvrig på 911 av 1000 mulig poeng i undersøkelsen. BMW tar andreplassen og Audi er på tredje. Deretter følger Toyota og Mercedes.

For Toyota-konsernet er dette naturligvis en stor fjær i hatten, med både første- og fjerdeplass i undersøkelsen.

Vi kommer tilbake med mer om AutoIndex 2012.

Vi ble imponert – les testen av CT200h her:

CT 200h er den nye volummodellen fra Lexus. Dette er en hybridbil i Golf-klassen og har sørget for solid salgsøkning for Lexus i Norge.
CT 200h er den nye volummodellen fra Lexus. Dette er en hybridbil i Golf-klassen og har sørget for solid salgsøkning for Lexus i Norge.

LES OGSÅ: Kanskje er dette verdens beste bil