aulie (Foto: YouTube)
aulie (Foto: YouTube)

Betalte 300 000 kroner for Marianne Aulies fødsel

Det var dyrt for kunstnerparet å føde i New York.

I dagens VG avslører Marianne Aulie (40) og Aune Sand (46) at de betalte 300 000 kroner for at deres syv uker gamle datter Malove Bluebell Marie Ingeborg Aulie Sand skulle bli ekte Newyorker og amerikansk statsborger. Trygdeavtalen mellon Norge og USA omfatter nemlig ikke sykehusutgifer i forbindelse med fødsel. Så Aune Sand måtte betale fra egen lomme.

Les også: Marianne Aulie er gravid

– Født i New York

– Det viktigste er at datteren vår er frisk og det er hun til det fulle, sier Aune Sand til VG og tilføyer at det var viktig for han at datteren ble født i New York.

– For meg har det alltid vært en drøm å få bli en ekte «Newyorker». Etter mange år i byen, kjenner jeg også gatene opp og ned. Men jeg vil aldri klare å konkurrere med min datter. Hun har det svart på hvitt i fødselsattesten: «Født i New York på Lennox Hill Hospital», sier Sand som har bodd i byen i hele 22 år.

aulie (Foto: Aas, Erlend)
aulie (Foto: Aas, Erlend)

– Største gaven

Det er også en lykkelig mor som møter VG og sier at det å få barn som 40-åring er «den største gaven».

– Hun er verdens snilleste, sier hun til avisen.

Det var i begynnelsen av mars at kunstnerduoen ble foreldre til en 53 centimeter lang og 3770 gram tung jente. Fra før har Sand sønnen Andrey. Aulie har datteren Alba (13) fra et tidligere forhold.

Les også: Marianne Aulie la ut rumpa si på Twitter

Ammevideo på nett

En knapp måned etter fødselen publiserte Galleri Sand en video på nettstedet YouTube, hvor man blant annet kan se Marianne Aulie amme det lille barnet.

(Artikkelen fortsetter under video)