ny4-skutt-ås-F - 60-åring skutt i ryggen i Ås

Politiet jaktet onsdag kveld på en mann som er mistenkt for å ha skutt en 60 år gammel mann i ryggen ved Ås jernbanestasjon i Akershus. 60-åringen ble alvorlig skadd.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En mann i 60-årene ble skutt i ryggen ved 21-tiden. Mannen ble alvorlig skadd og brakt til Ullevål sykehus med luftambulanse.

– Ambulansepersonell har fastslått at han har et kulehull i ryggen. Situasjonen hans er uavklart. Mannen er norsk og kommer fra Ås kommune, opplyser politiinspektør Olav E. Unnestad i Follo politidistrikt ved 23-tiden.

Han var alene da han ble skutt. Det skal ikke dreie seg om et ransforsøk.

– Ingen er pågrepet, men vi tror ikke situasjonen er farlig for folk i Ås. Vi avhøret vitner og sammenstiller vitneavhør. Vi leter også videre med hunder, sier politiførstebetjent Arild Skarø til NTB.

En rekke væpnede politifolk var i området rundt stasjonen. En av dem snakket med betjeningen i kafeen inne i stasjonsbygningen. Det var onsdag kveld satt opp sperrebånd utenfor området rundt stasjonen.

– Foreløpig vet vi lite om hva som skjedde, og om de to var i kontakt med hverandre før skytingen, sier Skarø.

Den antatte gjerningsmannen beskrives som en cirka 35 år gammel mann med utenlandsk utseende. Han skal være rundt 175 centimeter høy og snakker dårlig, gebrokkent norsk.

Mannen var iført mørk jakke og topplue og hadde en bag med seg. Han ble borte i området nær jernbanestasjonen. Flere patruljer søkte etter ham onsdag kveld.

– Vi har mange folk ute nå, inkludert hundepatruljer. Patruljene er bevæpnet, får NTB opplyst ved operasjonssentralen i Follo.

Politiet ber om at vitner til hendelsen tar kontakt. Meldingen om skyteepisoden ble ringt inn klokka 21.06 onsdag. (©NTB)