syria-rødehalvmåne - Hjelpearbeider drept i Syria

En frivillig hjelpearbeider i Røde Halvmåne er skutt og drept i Douma i utkanten av Syrias hovedstad Damaskus.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mohammed al-Khadraa var på oppdrag for å hjelpe andre da han og andre frivillige ble skutt mot tirsdag kveld. De satt i et kjøretøy som var tydelig merket med hjelpeorganisasjonens røde halvmåne, ifølge Røde Kors.

– Dette er dypt tragisk. Igjen rammes humanitære arbeidere og frivillige i Syria. De som stiller opp for andre, blir selv rammet av volden og konflikten, sier Sven Mollekleiv, president i Røde Kors i Norge

Statlige medier anklager «væpnede terrorgrupper» for å stå bak drapet, som de rapporterer at fant sted onsdag. Syrias Arabiske Røde Halvmåne (SARC) opplyser at ytterligere en hjelpearbeider ble såret i hendelsen.

– Etter både internasjonal humanitærrett og de internasjonale menneskerettighetene skal humanitære hjelpearbeidere, helsepersonell, kjøretøyene de bruker og bygningene de jobber i, beskyttes av alle partene i konflikten. Vi forventer at både myndighetene og opposisjonsgruppene i Syria etterforsker disse drapene og at de skyldige blir holdt ansvarlig. Den røde halvmånen og det røde korset skal respekteres, sier Mollekleiv.

SARC-sjef Abdel Rahman al-Attar sier organisasjonen hans er fast bestemt på å «gjennomføre sitt humanitære mandat og gi støtte til enhver som trenger hjelp, uavhengig av politisk eller religiøs tilhørighet. (©NTB)