eckout
eckout

Villa-fansen: – F*ck off McLeish

Villa-ledelsen: – Vi gir McLeish full støtte.

Etter en kollapsen mot Bolton tirsdag er Aston Villa for alvor dratt inn i kampen for å overleve i Premier League. Bolton, som er under streken på 18. plass, er nå bare tre poeng bak når tre runder gjenstår.

Se kampreferat: To Bolton-mål på to minutter - N'Gog senket Aston Villa

Støtter McLeish
Birmingham-klubbens resultater den siste tiden har vært elendige, og motstanden mot manager Alex McLeish vokser for hver dag. Nå har imidlertid Villa-ledelsen sendt ut en pressemelding der de freder manageren.

– Akkurat nå har alle tilknyttet Villa det veldig vondt. Vi skjønner frustrasjonene til Villa-fansen og deler dem fullt og helt. Det som er viktig for oss og styret for øyeblikket er hvordan vi som klubb håndterer motgangen og presset som følger med. Vår horisont er de neste tre kampene, og vi styrer fortsatt vår egen skjebne, heter det i pressemeldingen fra eier Randy Lerner og direktør Paul Faulkner.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Men støtten til Alex McLeish er der.

– Vi vil fortsette å støtte og stole på vår manager og troppen, og derfor gi dem vår fulle støtte, skriver Lerner og Faulkner i pressemeldingen.

– En prøvelse for de som elsker Villa
– Vi skjønner, og det gjelder også alle i klubben, at dette er en prøvelse for de som elsker Aston Villa. Vi vet at laget vil fortsette å kjempe gjennom hvert minutt av de gjenstående kampene. Vi håper Villa-fansen vil fortsette å vise sin store støtte, heter det videre.

Det siste punktet er muligens bare delvis rett. Fansen støtter spillerne, men motstanden mot McLeish er voldsom. Mot slutten av Bolton-kampen var det ikke en liten, bråkete minoritet som sang hatsanger rettet mot McLeish.

Les også: Aston Villas marerittsesong: – Det er som en flyulykke

Paul Faulkner og Randy Lerner (Foto: SIMON DAWSON, © SD DA**LON**)
Paul Faulkner og Randy Lerner (Foto: SIMON DAWSON, © SD DA**LON**)

«F*ck off McLeish»
I stedet var det en rasende majoritet som ljomet ut «F*ck Off McLeish, the Villa is ours» og «Sack McLeish, my lord», påpeker Stuart James i sin spalte i The Guardian.

McLeish har møtt mostand fra første start, og James påpeker at det aldri kunne fungere med McLeish.

– Villa-fansen aksepterte ikke McLeish til å begynne med, og de vil ha ham ut. Enkelt og greit. Den brutale sannheten er at det aldri kunne fungere med McLeish som sjef, og de som tror det bedrar seg selv, skriver han.

Og James forstår heller ikke hvorfor McLeish ble ansatt i utgangspunktet.

– Det var ikke bare ekstraordinært fordi han kom fra Villas rival Birmingham. Det var ekstraordinært fordi McLeish akkurat hadde rykket ned for andre gang på tre sesonger med Birmingham. Og ekstraordinært fordi han er synonym med en type fotball tidligere Villa-manager Graham Taylor nylig har deskrevet slik: «det ser ut som han forbereder laget på å ikke tape», skriver han.

Les hele McLeish-spalten til Stuart James i The Guardian.

Rykker Villa ned? Hva bør klubben gjøre? Ta debatten i kommentarfeltet under!