ny4-terror-lillebjørn-F - Lillebjørn spiller «Barn av Regnbuen»

Lillebjørn Nilsen vil torsdag spille «Barn av Regnbuen» på Youngstorget slik mange har ønsket.

I tillegg vil han fremføre originalversjonen «My Rainbow Race» skrevet av hans mangeårige venn, den amerikanske folkemusikeren Pete Seeger (93).

Aksjonen markerer en protest etter at Anders Behring Breivik omtalte sangen som et eksempel på marxistisk indoktrinering av barn.

Markeringen i Oslo, som finner sted på Youngstorget klokka 12, åpnes av lederen for Nasjonal støttegruppe etter 22. juli, Trond Henry Blattmann, som vil holde en appell.

Deretter går det et rosetog fra torget til Oslo tinghus der det allerede er i ferd med å oppstå et nytt blomsterhav.

– Han har vært veldig positiv til å spille fra den første henvendelsen kom, men det har vært litt logistikk som måtte komme på plass først, sier platedirektør Helge Vestby i Nilsens plateselskap Grappa til NTB.

Vestby sier at Nilsen vil fremføre Seegers originalversjon fordi han har et veldig godt forhold til den amerikanske folkemusikkveteranen.

– De har akkurat snakket sammen og han syntes det var veldig relevant å synge den. De har kjent hverandre i mange år og har til og med opptrådt sammen, sier platedirektøren som har vært primus motor for å få bitene på plass.

Foruten å synge, vil Lillebjørn Nilsen selv spille ukulele. Han blir akkompagnert av Marius Graff på gitar som Nilsen ellers spiller sammen med i Seresta.

– Når han først skulle gjøre dette, ville han gjøre det skikkelig. Det blir Lillebjørn med trøkk, sier Helge Vestby.

Initiativtakerne ønsker at det blir en nasjonal markering og det er varslet lignende arrangementer i en lang rekke byer.

Drammen, Kristiansand, Tvedestrand, Hamar, Tromsø, Elverum, Stavanger, Mandal, Trondheim, Hønefoss, Bergen, Steinkjer, Sarpsborg og Arendal står på lista for markeringen torsdag. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2