italia-mafiagrav-åpnes - Mafiagrav i Vatikanet skal åpnes

Italienske myndigheter vil i slutten av mai åpne graven til en mafiaboss i Vatikanet. Årsaken er mistanke om at den også inneholder levningene etter ei savnet jente.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Emanuela Orlandi var datteren til en ansatt i Vatikanet, men forsvant som 15-åring 22. juni 1983.

Avisen La Stampa skriver nå at påtalemyndigheten i Roma har besluttet at graven skal åpnes etter et flere år langt juridisk slagsmål.

Det er også besluttet at kisten med mafiabossen Enrico de Pedis, også kjent som Renatino, skal flyttes til en annen kirkegård etter å ha blitt undersøkt av patologer.

Pedis var leder av Magliana-mafian i Roma og ble drept i 1990, sju år etter at 15 år gamle Emanuela forsvant.

Ingen kan forklare hvorfor en mafiaboss ble begravet i Vatikanet, og det er heller ikke innlysende hvorfor kisten også skulle inneholde liket etter den savnede jenta.

Mistankene er basert på forklaringen til en tidligere kjæreste av Pedis, som i 2008 sa at Orlandi ble bortført og at det var folk i Vatikanet som sto bak. Hun nevnte blant annet en biskop som døde to år tidligere.

I fjor sa et tidligere medlem av Magliana-mafiaen at jenta ble bortført for å tvinge Vatikanets bank til å tilbakebetale penger som Pedis og andre i mafiaen hadde investert.

Vatikanet har lovet å samarbeide fullt ut om undersøkelsen, men avviser beskyldningene. (©NTB)