Mannen holdt det gående i 33 år uten førerkort, likevel fikk han bare standard bøtesats. Illustrasjonsfoto. (Foto: bladet.no/ANB)
Mannen holdt det gående i 33 år uten førerkort, likevel fikk han bare standard bøtesats. Illustrasjonsfoto. (Foto: bladet.no/ANB)

Kjørte uten førerkort i 33 år

Blir du overrasket når du får vite straffen?

Onsdag 11. april stoppet Utrykningspolitiet (UP) en mann i 70-årene ved en bensinstasjon i Stjørdal.

Vedkommende var uten gyldig førerkort. Samtidig erkjente han at han ikke hadde kjørt opp etter at han ble tatt for promillekjøring i 1979. Det skriver Stjørdalens Blad.

Standard bøtesats

Nå har mannen fått sin straff.

– Han har fått et forelegg på 8.000 kroner, som er en standard bøtesats for kjøring uten gyldig førerkort, sier politiadvokat Silje Årstadvold Valstad ved Nord-Trøndelag politidistrikt.

– Vi kan ikke sikte vedkommende på bakgrunn av hans egen forklaring. Han han for eksempel plutselig bestemme seg for å trekke forklaringen sin, og da står vi like langt. Politiet har ingen bevis for at han har kjørt uten førerkort i så mange år, forteller Årstadvold Valstad.

Del med Facebook-vennene dine

– Men jeg må uansett få si at dette er en spesiell historie. Jeg har aldri vært borti noe lignende, ler hun.

Ble tatt i 2005

Etterforskningsleder ved Stjørdal lensmannskontor, Jan Erik Svendsen, synes fortsatt dette er en utrolig historie. Men har en ting å tilføye.

– Etter nøye gjennomgang viser det seg at mannen ble stoppet i 2005. Da fikk han også et forelegg for å ha kjørt uten gyldig førerkort, men den gangen var summen lavere, sier han.

Du kan lese mer om bil og trafikk på bladet.no - her:

LES OGSÅ: Påsto politiet ba ham kjøre uten førerkort