terror-breivik-rapport-27 - Påpekte at Breivik kunne bo alene

Anders Behring Breiviks medforsvarer Vibeke Hein Bæra søker under utspørringen onsdag å motbevise en påstand i den første rettspsykiatriske rapporten om at han ikke evnet å leve alene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hun viser til at han i rapporten som konkluderte med utilregnelighet, scoret høyt blant annet på viljesvakhet. Det står at han i en periode på fem år ikke evnet å leve alene, måtte ha hjelp til det meste og i liten grad klarte å interagere med andre.

– Jeg kjenner meg ikke igjen i det hele tatt, sier Breivik og viser igjen til at han flyttet hjem til sin mor for å spare penger da han skulle jobbe med manifestet.

– Da du bodde på Vålstua gård, bodde du alene? spør Bæra.

Breivik svarer bekreftende og sier at han selv ordnet handling, matlaging og alle praktiske gjøremål på gården.

– Det var helt uproblematisk, sier han.

Breivik hevder også at han i tiden han bodde hos sin mor var med i en gruppe som drev med såkalt e-sport.

– Det er «raiding» innen World of Warcraft på veldig høyt nivå, hvor 25 personer skal gjøre synkroniserte øvelser sammen for å løse problemstillinger. Vi var Europas beste «guild», og det kan etterprøves, hevder han.

– Det er ekstremt vanskelig og avhenger av svært omfattende samarbeid mellom 25 personer. Jeg var leder for et slikt nettverk en periode, og det er nesten mer krevende enn å ha et selskap med sju ansatte.

Breivik hevder også at det er en latterlig påstand at han er viljesvak.

– En person som har gjennomført det jeg har gjort, har vel egentlig bevist det motsatte, sier han. (©NTB)