terror-breivik-rapport-17 - Breivik uenig også i den andre rapporten

Anders Behring Breivik mener også det andre teamet med rettspsykiatere bommer med sin konklusjon, og tror karrierene deres ville vært over om de sa noe positivt om ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Ut fra den settingen regnet jeg med at rapporten kom til å bli som den ble. Jeg hadde en mistanke om at de ville komme med de diagnosene de gjorde, sier Breivik i sin forklaring om erklæringen fra de sakkyndige Terje Tørrissen og Agnar Aspaas.

– Uansett hvilket land man er i, vil en person som sprenger en regjeringsbygning havne i kategorien dyssosial eller antisosial. Det er umulig å unngå en slik diagnose for en politisk motivert voldsmann. Da har man jo erklært krig mot det bestående, forklarer han.

Breivik sier også at det var han som tok opp narsissisme med de to sakkyndige.

– Jeg forklarte at jeg hele tiden har sett på meg selv som narsissistisk, men ikke på en sykelig måte.

Han viser til noe han kaller forretningsmannsnarsissisme, som han mener nærmest er en forutsetning, eller i hvert fall svært vanlig, blant vellykkede forretningsfolk.

– Jeg tror mange er narsissister i Norge, men at det jeg og mange nordmenn har er innenfor en normal ramme. Men de mener jeg har en sykelig narsissisme, sier han med referanse til Tørrissen og Aspaas. (©NTB)